image

Skimmerbende bewaarde gestolen pinpasdata op cloudserver

dinsdag 24 mei 2016, 10:43 door Redactie, 4 reacties

Een internationale bende van skimmers die door Europol en de Franse en Italiaanse autoriteiten is opgerold bleek gestolen pinpasgegevens op een cloudserver te bewaren. Dat heeft Europol vandaag bekendgemaakt. De groep zou voor grootschalige skimmingaanvallen op geldautomaten en witwassen verantwoordelijk zijn, waarbij geraffineerde skimmingapparaten werden ingezet.

Het skimmen vond voornamelijk plaats in Frankrijk, waarbij naar schatting meer dan 500.000 euro werd buitgemaakt. Tijdens huiszoekingen werden microcamera's, kaartlezers, magneetstriplezers en -schrijvers gevonden, alsmede computers, telefoons, usb-sticks, twee pistolen, vijf voertuigen en duizenden lege plastic kaarten. Op deze kaarten werden de gestolen pinpasgegevens geplaatst, waarmee vervolgens grote bedragen buiten de Europese Unie werden opgenomen. Dit gebeurde voornamelijk in de Verenigde Staten en Azië. De gestolen pinpasgegevens werden op een cloudserver bewaard die de bende zelf beheerde.

Reacties (4)
24-05-2016, 10:58 door Anoniem
Wat is een cloudserver die een bede zelf beheert?
Volgens mij is dat een dure manier om aan te geven dat ze ergens een VM hebben gehuurd.

Peter
24-05-2016, 11:17 door Anoniem
Cloud onmiddellijk bij wet verbieden! Ik wist het wel, levensgevaarlijk zo'n cloud.
24-05-2016, 11:26 door Anoniem
We moeten toch maar eens serieus kijken naar die cloud diensten, dat maakt het allemaal wel erg gemakkelijk voor die criminelen net als encryptie, bitcoin en natuurlijk die dollar.
24-05-2016, 12:42 door Anoniem
Nou zeg, blijken criminelen toch nog heel even cyber bezig te zijn geweest met hun cloud service in eigen beheer.

Maar wat zegt dat nu helemaal? Dat een crimineel slim genoeg is om niet omslachtig met post of e-mail te gaan werken? Of dat een eigen bbs-server of ftp-server ook voor criminelen uit de tijd zijn? Of dat ze op de markt niets anders meer konden kopen omdat alle opslagdiensten door de marketingjongens cloud server wordt genoemd?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.