image

Gehackte Bitcoin-beurs looft beloning uit voor gestolen bitcoins

woensdag 25 mei 2016, 08:36 door Redactie, 1 reacties

Bitcoin-beurs Gatecoin heeft een beloning van zo'n 500.000 dollar uitgeloofd voor de terugkeer van de digitale valuta die recentelijk bij het bedrijf werden gestolen. Aanvallers wisten 250 bitcoins ter waarde van 100.000 euro en 185.000 Ethereum Ether ter waarde van 2,16 miljoen dollar te stelen.

Ethereum Ether is de grootste digitale valuta na Bitcoin. Hoe de aanvallers precies konden toeslaan wordt nog onderzocht, maar Gatecoin zegt de bevindingen te zullen publiceren. In de tussentijd is er een beloning van 25% van het gestolen bedrag uitgeloofd. "Daarbij maakt het niet uit of dit direct van de hackers of via andere kanalen is verkregen, zolang je kunt aantonen dat het om het geld gaat dat bij ons werd gestolen", aldus Gatecoin, dat de 'vinder' tevens levenslang gratis via het eigen platform zal laten handelen.

Eind mei zullen klanten hun resterende digitale valuta bij het bedrijf kunnen opnemen. Op dit moment is Gatecoin bezig om aanvullende financiering aan te trekken om de schade te dekken en klanten te vergoeden. Een proces dat volgens de bitcoinbeurs bijna is afgerond.

Reacties (1)
25-05-2016, 22:48 door Anoniem
"Op dit moment is Gatecoin bezig om aanvullende financiering aan te trekken om de schade te dekken en klanten te vergoeden"

Wie gaat dat dan financieren? Laat ze het maar zelf ophoesten. Dit is niets minder dan wanbeleid. Financiele mensen in een ongereguleerde business lijkt me nog erger dan waar ze nu al zitten. Daarnaast lijkt die mede oprichter ook risicovol bezig met ze bitmax.com (https://youtu.be/GneZBLC65SM?t=1502)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.