image

ICT security seminar: The Black Hat Sessions Part I

donderdag 17 april 2003, 12:12 door Redactie, 0 reacties

Samen met MCSE.nl organiseert Madison Gurkha de Black Hats Sessies. De Black Hats Sessie Part I bestaat uit 2 delen: Network & OS Hacking en Hacking webapplicaties.

Vanuit het gezichtspunt van crackers (Black Hats) toont Madison Gurkha de problemen aan die bestaan in moderne besturingssystemen, zoals Windows en Unix varianten, en applicatie/maatwerk software. Ook de manier waarop beheerders systemen en software opzetten en administreren kan tot security uitdagingen leiden.

In het eerste gedeelte van deze Black Hats Sessie zal duidelijk worden
gemaakt hoe een aanval in het algemeen wordt uitgevoerd. De verschillende stadia worden stap voor stap doorlopen en beschikbare tools besproken. Het tweede gedeelte richt zich vooral op het doorbreken van webapplicaties.

Uiteraard wordt niet alleen besproken hoe crackers en andere kwaadwillenden misbruik kunnen maken van deze problemen, maar geeft Madison Gurkha ook aan hoe je systemen op een adequate manier kunt beveiligen.

De doelgroep voor dit seminar bestaat voornamelijk uit system-, netwerk-, applicatie- en webbeheerders. Zij zullen na dit seminar een goed inzicht hebben in de methoden en technieken die door crackers worden gebruikt om systemen binnen te dringen en manieren om dit te voorkomen. Ook voor het technisch management zijn de Black Hats Sessies interessant. Het is goed om te weten hoe simpel digitaal inbreken eigenlijk is en wat er allemaal bij komt kijken om het (structureel) te voorkomen.

De Black Hat Sessie Part I zal op woensdag 21 mei plaatsvinden in de
Reehorst in Ede. Aanvang 13.30 uur, einde 18.00 uur. De kosten bedragen 100 euro voor leden van MCSE.nl en 150 euro voor niet leden.
Meer informatie kan op deze pagina gevonden worden. Aanmelden kan op deze pagina.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.