image

Virusnamen niet verwarrend volgens anti-virus bedrijven

vrijdag 10 januari 2003, 11:04 door Redactie, 1 reacties

Onlangs werd de anti-virus industrie beschuldigd van het uitgeven van verwarrende virusnamen, iets waar de eindgebruiker de dupe van zou zijn. Vooral tijdens de verschillende versies van het Yaha virus die laatst verschenen had elke anti-virus software zijn eigen benaming. Hierdoor wordt volgens MessageLabs de bestrijding van virussen belemmert. De anti-virus bedrijven hebben echter laten weten dat zij het probleem niet zien. "Als gebruikers up-to-date zijn en beschermd, maakt het dan nog uit wat voor namen de virussen hebben", aldus een produkt manager van Central Command.



Verantwoordelijkheid ligt ook bij eindgebruiker.

Reacties (1)
10-01-2003, 11:21 door YT
Indien virussen verschillende namen krijgen door de antivirus softwareproducenten, dan heeft dit wel degelijk een direct negatief gevolg voor de eindgebruiker. Productselectie op basis van de virussen wordt aanzienlijk lastiger. Vooral voor de minder specialistische eindgebruikers die niet eens begrijpen dat er verschillende versies van bijvoorbeeld Yaha bestaan.

Wat overigens ook erg misleidend werkt is de foutieve catagorisering van virussen. Het door elkaar halen van termen als worm, virus, trojan en backdoor zorgt voor verwarring bij de eindgebruiker en kan soms leiden tot valse gevoelens van veiligheid. Een trojan gedraagt zich volstrekt anders dan een virus waardoor deze niet altijd het beste op dezelfde wijze gedetecteerd kan worden. Desondanks doen antivirusproducenten het voor komen alsof zij software hebben dat alles kan detecteren, zonder dat deze software aangepast wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.