image

Australische politie test nieuwe generatie snelheidscamera's

maandag 30 mei 2016, 11:32 door Redactie, 4 reacties

De Australische politie is bezig met het testen van een nieuwe generatie snelheidscamera's die over een afstand van 1 kilometer kan vaststellen of iemand een verkeersovertreding begaat. Naast snelheidsovertredingen kunnen de camera's ook zien of iemand zonder gordel rijdt of aan het bellen is.

"Op dit moment is het probleem dat agenten dicht in de buurt van de bestuurder moeten zijn die het misdrijf begaat om hem te pakken en te fotograferen", zegt adjunct-politiecommissaris John Hartley. "Deze camera's maken het niet alleen eenvoudiger om mensen die een misdrijf op de weg begaan te detecteren, maar laat ons ook boetes aan hen uitdelen."

Hij stelt dat de camera's misschien ingrijpend lijken, maar ze uiteindelijk worden ingezet om de wegenbelasting en gevaarlijk rijgedrag terug te dringen, zo meldt Ten Play. Sommige van de camera's zullen ook op politiewagens worden bevestigd, zodat de autoriteiten wetsovertreders in een 360 graden radius kunnen pakken.

Reacties (4)
30-05-2016, 16:35 door Anoniem
Hmmm. tis nog niet 1990 ?
Dit soort hoaxen werden net toen internet door consumenten gebruikt werd ook elke dag verspreidt.
30-05-2016, 21:36 door Anoniem
Hoezo hoe. Hier is men ook bezig dergelijke apparatuur te testen. Gaat men zonder twijfel gebruiken.
31-05-2016, 04:16 door Anoniem
FIjn weer een cameraatje die we gaan uittesten op vandalisme... Ze mogen de camera techniek testen... dan testen wij het vandalisme gehalte wel..
31-05-2016, 09:13 door Anoniem
Door Anoniem: FIjn weer een cameraatje die we gaan uittesten op vandalisme... Ze mogen de camera techniek testen... dan testen wij het vandalisme gehalte wel..
oh, je bedoelt dat je ongestraft onveilig wilt rijden ? Verkeersveiligheid is gebaat bij voorspelbaarheid, en ja : dat is per definitie saai. Als je adrenaline nodig hebt achter het stuur om alert te blijven, ben je niet geschikt als chauffeur.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.