image

Malware ontregelt systemen Canadese universiteit

dinsdag 31 mei 2016, 11:49 door Redactie, 0 reacties

Malware heeft voor grote problemen op de Universiteit van Calgary gezorgd, waardoor het volgens de universiteit alleen nog veilig was om iPads en smartphones op het netwerk te gebruiken. Om wat voor malware het precies gaat en hoe die op het netwerk terechtkwam is nog niet bekendgemaakt.

De problemen onstonden afgelopen weekend en zorgden ervoor dat systemen voor e-mail, Skype, het vpn (virtual private network), Active Directory en beveiligde wifi-netwerk niet meer toegankelijk waren. "Tot nader bericht is het belangrijk om geen universiteitscomputers te gebruiken. Beschikbare universiteitsnetwerken en -applicaties moeten alleen via iPads en smartphones worden gebruikt", aldus een verklaring van de universiteit.

Het e-mailsysteem was eerst helemaal uit de lucht, maar is nu gedeeltelijk hersteld, wat ook geldt voor het beveiligde wifi-netwerk. Updates over de situatie worden naast de website ook via een via een speciale "emergency-app" verspreid. Daarnaast zijn er verschillende gebruikers die door de malware getroffen zijn en helemaal geen gebruik van de universiteitssystemen kunnen maken. "Deze mensen worden persoonlijk benaderd en krijgen ondersteuning en mogelijkheden om hun belangrijkste werk voor te zetten", zo stelt de universiteit.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.