image

Adblocker populairder op smartphone dan desktop

dinsdag 31 mei 2016, 10:12 door Redactie, 6 reacties

Adblockers om advertenties mee te blokkeren zijn populairder op smartphones dan de desktop, zo blijkt uit nieuw gepubliceerd onderzoek (pdf). Waar zo'n 200 miljoen eigenaren van een desktop of laptop een adblocker hebben geïnstalleerd, gaat het om 419 miljoen mensen met een smartphone.

Volgens PageFair dat het onderzoek uitvoerde zijn er legitieme redenen voor het gebruik van adblockers, zoals privacy en veiligheid, alsmede de internetervaring. Met name in opkomende economieën zijn mobiele adblockers populair, omdat dit internetverkeer bespaart en het laden van websites versnelt. In deze landen is de mobiele infrastructuur minder ontwikkeld en daarom trager of duurder om te gebruiken.

De adblockers die in opkomende landen populair zijn worden minder in Europa en Noord-Amerika gebruikt. Volgens PageFair komt dit met name omdat mobiel internetverkeer hier goedkoper is. Het bedrijf stelt dat in Westerse landen adblockers op de desktop wel erg populair zijn en ook mobiele adblockers hier snel terrein kunnen winnen tenzij adverteerders hun werkwijze veranderen.

Reacties (6)
31-05-2016, 10:52 door Anoniem
Opmerkelijk, aangezien er volgens mij voor Android geen 'makkelijke' addblock opties zijn. Je kan de addblock browser installeren, maar volgens mij zijn er geen extensies zoals op chrome/firefox op de desktop. En ik denk dat de meeste toch liever chrome op Android gebruiken dan een addblock browser, maar dat kan ik verkeerd hebben.
31-05-2016, 11:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-05-2016, 12:11 door Briolet
Leuk al die linken hierboven naar Pagefair.com, maar die werken niet voor mij omdat dat domein op mijn adblock list staat.

Zelf gebruik ik de block-lijsten die op http://pgl.yoyo.org/as/ staan. In mijn geval is het mijn nas die maandelijks de laatste versie ophaalt en dan voor alle apparaten op mijn netwerk toepast. Vergelijkbaar met een adblocker op de router zelf.

Dan is er ook geen whitelisten van een enkele site mogelijk als er een site is die daar om vraagt.
31-05-2016, 13:26 door Ignitem
Door Anoniem: Opmerkelijk, aangezien er volgens mij voor Android geen 'makkelijke' addblock opties zijn. Je kan de addblock browser installeren, maar volgens mij zijn er geen extensies zoals op chrome/firefox op de desktop.

Onder Firefox op Android kan ik gewoon uBlock installeren. Werkt prima!
31-05-2016, 14:19 door Anoniem
ghostery werkt ook voor 99% van de advertenties (volgens mij alleen op Firefox mobiel)
31-05-2016, 20:11 door Anoniem
Daarom voorlopig geen ''Smartphone''....en lekker een desktop....

Gr. Q
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.