image

FBI waarschuwt voor afpersingsmails na grote datalekken

donderdag 2 juni 2016, 10:25 door Redactie, 0 reacties

De FBI waarschuwt internetgebruikers voor e-mails waarin de ontvanger wordt afgeperst. Verschillende mensen zouden over de e-mails hebben geklaagd. In de berichten wordt gesteld dat bij een recente hack de gegevens van de ontvanger zijn buitgemaakt.

Tenzij er geen 2 tot 5 bitcoins worden betaald, omgerekend 960 tot 2400 euro, zal de afzender de persoonlijke informatie, zoals naam, telefoonnummer, adresgegevens, creditcardtransacties, profielgegevens en andere persoonlijke details, onder contacten, familie en vrienden verspreiden. "Oplichters gebruiken het nieuws over een recent datalek om afpersingscampagne te beginnen", aldus de FBI. De afgelopen weken werd bekend dat aanvallers grote hoeveelheden gebruikersdata bij LinkedIn, MySpace en andere websites hebben gestolen.

Op basis van variaties in de e-mails vermoedt de Amerikaanse opsporingsdienst dat meerdere personen bij de fraude zijn betrokken. Wie een dergelijke e-mail ontvangt krijgt het advies het gevraagde bedrag niet te betalen. Ook moet er niet met de afzender van de berichten worden gecommuniceerd. De FBI raadt daarnaast aan om de beveiligingsinstellingen van social media-accounts op het hoogste niveau te zetten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.