image

AP tikt gemeente op vingers wegens publicatie 'wietadressen'

maandag 6 juni 2016, 11:05 door Redactie, 1 reacties

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de Gelderse gemeente Renkum op de vingers getikt wegens de publicatie van adressen van opgerolde wietkwekerijen. "Het op internet plaatsen van dit soort ‘wietadressen’ is niet noodzakelijk om de wettelijke verplichting van de gemeente om de openbare orde te handhaven te kunnen uitvoeren en daarmee in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)", aldus de toezichthouder.

De gemeente Renkum plaatste de wietadressen met als doel om betrokken partijen te informeren over het feit dat op een bepaald adres een wietplantage is ontruimd. Ook wilde de gemeente met de publicatie van de adressen hennepkwekers ontmoedigen. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens kan het publiceren van een wietadres op internet met name voor de (toekomstige) pandeigenaar, verhuurder of huurder die niets met de plantage te maken heeft, zeer belastend zijn.

Na het onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens heeft de gemeente Renkum de waarschuwingsbrieven, adressen en persberichten van de gemeentelijke website gehaald en daarmee de overtreding beëindigd. Ook heeft de gemeente aangegeven in de toekomst geen adressen van opgerolde wietkwekerijen meer op internet te publiceren.

Reacties (1)
06-06-2016, 14:44 door Anoniem
Weer zo'n typische populisten- (en mede daardoor zo lekker hypocriet) handeling... petje af hoor...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.