image

EFF: onthullingen Snowden hebben wereld veranderd

dinsdag 7 juni 2016, 13:34 door Redactie, 4 reacties

Het is deze week precies drie jaar geleden dat de eerste onthullingen van klokkenluider Edward Snowden op internet verschenen. Sindsdien is de manier veranderd waarop de wereld naar de surveillance van de NSA kijkt, aldus de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF.

"De onthullingen van Snowden hebben een grote verandering in het politieke landschap met betrekking tot surveillance teweeggebracht", zegt Rainey Reitman van de EFF. De burgerrechtenbeweging gebruikte de informatie van Snowden in allerlei rechtszaken tegen de surveillancepraktijken en Amerikaanse overheid. Het belangrijkste van de onthullingen is volgens Reitman dat een verstoorde relatie tussen de inlichtingendiensten en het publiek nu beter is afgestemd.

"Klokkenluiders zijn vaak een laatste redmiddel als er geen andere manieren zijn om voor verantwoording van geheime processen te zorgen", gaat Reitman verder. "De onthullingen van Snowden hebben aangetoond hoe de NSA bijna straffeloos buiten de wet opereerde, wat voor een internationaal gesprek over het gevaar van alomaanwezige surveillance van onze digitale communicatie heeft gezorgd." Het gesprek is volgens de EFF nog niet afgelopen, maar de burgerrechtenbeweging is dankbaar voor alle klokkenluiders die deze publieke discussie mogelijk hebben gemaakt.

Reacties (4)
07-06-2016, 19:27 door Anoniem
Hulde voor Snowden. Helaas lijken de onthullingen voor het Nederlandse politieke klimaat weinig uit te maken. Alleen maar meer softwareleveranciers uit Amerika worden aangetrokken en meer (overheids)data wordt op Amerikaanse (cloud)providers opgeslagen.
07-06-2016, 21:07 door karma4
Door Anoniem: Hulde voor Snowden. Helaas lijken de onthullingen voor het Nederlandse politieke klimaat weinig uit te maken. Alleen maar meer softwareleveranciers uit Amerika worden aangetrokken en meer (overheids)data wordt op Amerikaanse (cloud)providers opgeslagen.
De tijd van lokale software en hardware makers is voorbij. Welke overheden bedoel je? Van alles wordt geprivatiseerd dan heb je het over commerciële bedrijven. Die gaan voor de wereldwijd goedkoopste arbeidskrachten om zelf het meeste op de eigen privé rekening te krijgen.
Gemeentes zijnmeestak te klein om iets zelf comeet goed te doen. Dus uitbesteden.... De meeste lokale It bedrijfjes worden uiteindelijk opgeslokt of vallen weg. Het zijn de wetten van de Commerciële liberale markt. Je kunt naar een geleide centrale economie willen zoals het Oostblok had. Het is had want gefaald.
08-06-2016, 13:36 door Anoniem
Het is en blijft een held!
08-06-2016, 14:53 door Anoniem
Wat is er dan veranderd?
Het is nog steeds een grote teringbende waarbij alle grondrechten en wetten met voeten worden getreden omdat afluistertoko's die eigenlijk bedoeld zijn voor onze veiligheid deze graag verkwanselen voor afluistershit van anderen...

En dat wat duidelijk tijdens Snowden, en dat is nu nog steeds hetzelfde.
Facebook, Linkedin, Twitter enz bestaan nog steeds.
Apple heeft zelfs Snowden misbruikt voor marketing doeleinden...
De gemiddelde Apple gebruiker denkt nu zelfs dat Apple op komt voor hun privacy...

Dat is net alsof Schapen denken dat de wolf alleen maar het beste vlees eet, en dat je dus trots moet zijn dat je geslacht wordt door een wolf.

Eigenlijk is het er alleen maar erger op geworden..
just my 2 cents.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.