image

Microsoft breidt beloningsprogramma voor hackers uit

zaterdag 11 juni 2016, 06:04 door Redactie, 0 reacties

Microsoft heeft het eigen beloningsprogramma uitgebreid, zodat hackers en onderzoekers nu ook worden beloond als ze kwetsbaarheden in de testversies van .NET Core en ASP.NET Core rapporteren. ASP.NET Core is een framework voor het maken van web- en cloudapplicaties.

NET Core is een modulaire versie van het .NET-framework. Beide frameworks bevinden zich nog in de testfase en net als met verschillende andere producten vraagt Microsoft nu aan hackers en onderzoekers om kwetsbaarheden in deze testversies te vinden, zodat die voor de uiteindelijke lancering kunnen worden verholpen. Afhankelijk van de impact betaalt Microsoft voor een beveiligingslek maximaal 15.000 dollar. Het beloningsprogramma loopt tot 7 september 2016.

In het verleden had Microsoft ook beloningsprogramma's voor testversies van Internet Explorer 11 en Microsoft Edge. Daarnaast loopt er ook een beloningsprogramma voor verschillende online diensten zoals Office 365 en Microsoft Azure. "We beschouwen beloningsprogramma's als een win-win-situatie, aangezien het goed voor onze klanten en voor beveiligingsonderzoekers is", aldus Microsofts Barry Dorrans.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.