image

Symantec gaat Blue Coat voor 4,65 miljard dollar overnemen

maandag 13 juni 2016, 10:02 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 13-06-2016, 14:36

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Symantec gaat beveiligingsbedrijf Blue Coat voor een bedrag van 4,65 miljard dollar overnemen, zo heeft het via een verklaring bekendgemaakt. Blue Coat ontwikkelt oplossingen waarmee organisaties netwerkverkeer kunnen inspecteren.

Ook worden de oplossingen van het bedrijf gebruikt voor het onderscheppen van internetverkeer. Een aantal jaren geleden kwam Blue Coat nog in het nieuws omdat internetfilters van het bedrijf door de regimes in Myanmar en Syrië werden gebruikt. Recentelijk ontstond er nog ophef op internet omdat Symantec een intermediate certificaat, voor het uitgeven van ssl-certificaten van willekeurige websites, aan Blue Coat had verstrekt.

Symantc wil met de overname klanten tegen meer cyberdreigingen beschermen en bedrijven helpen met het overstappen naar de cloud. Blue Coat levert verschillende toepassingen om cloudplatformen te beveiligen. Verder moet de overname voor meer informatie over het dreigingslandschap zorgen. Zo zegt Symantec straks 3.000 engineers te hebben die zich bezighouden met research & development en het onderzoeken van cyberdreigingen.

Reacties (2)
13-06-2016, 14:30 door Anoniem
Symantec has been fighting next-gen, now they are buying it??? Or whatever Bluecoat sells as thin air...
14-06-2016, 10:25 door Anoniem
Wat was de laatste overname van Symantec die na de overname verder gegroeid is?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.