image

VS en China delen e-mailadressen om informatie uit te wisselen

dinsdag 14 juni 2016, 10:24 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse en Chinese autoriteiten hebben e-mailadressen gedeeld om informatie over cyberdreigingen uit te wisselen. Dat heeft de Amerikaanse staatssecretaris van Homeland Security Suzanne Spaulding laten weten. Spaulding is deze week in China om verschillende zaken te bespreken.

Een van de onderwerpen op de agenda is cybersecurity. De VS en China hadden een werkgroep om cyberveilighied te bespreken, maar China verliet de werkgroep in 2014 nadat de VS verschillende Chinese militairen wegens cyberspionage had aangeklaagd. Eind vorig jaar kwamen de VS en China een akkoord overeen om zich niet met economische cyberspionage bezig te houden of dit te zullen steunen.

Een belangrijk onderdeel van deze overeenkomst is het delen van informatie over cyberdreigingen, aldus Spaulding. Zo hebben beide kanten e-mailadressen uitgewisseld om informatie te delen. De Chinese minister van Openbare Veiligheid stelde dat beide landen op het gebied van cyberzaken zullen blijven samenwerken, zo meldt Reuters.

Reacties (2)
14-06-2016, 15:01 door Anoniem
Het verschil tussen de VS en China is dat de VS kan spioneren zonder opgemerkt te worden (meeluisteren communicatiekanalen) en China het relatief opvallend doet met malware en targeted attacks.
14-06-2016, 15:45 door Anoniem
Door Anoniem: Het verschil tussen de VS en China is dat de VS kan spioneren zonder opgemerkt te worden (meeluisteren communicatiekanalen) en China het relatief opvallend doet met malware en targeted attacks.
Nee hoor dat kan allemaal gewoon via chips gemaakt in China die tegenwoordig in all onze producten worden gebruikt waar ze backdoors in plaatsen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.