image

Politie pakt twee mannen op wegens phishing

dinsdag 14 juni 2016, 14:49 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft vanochtend twee mannen uit Rosmalen en Zaltbommel wegens phishing aangehouden. In de zaak zouden slachtoffers voor tienduizenden euro’s gedupeerd zijn. Het onderzoek kwam in 2015 aan het rollen nadat een bank melding maakte van mogelijke fraude als gevolg van phishing.

Een onderzoek door de financiële recherche leidde uiteindelijk naar een 21-jarige man uit Rosmalen. De man wordt verdacht van afpersing, oplichting, valsheid in geschrifte en identiteitsfraude. Zo zou hij identiteitsbewijzen van anderen hebben gebruikt om rekeningen te openen. Op die rekeningen zou vervolgens geld zijn bijgeschreven dat afkomstig was van de phishingaanvallen. De verdachte werd in zijn woning in Rosmalen aangehouden, waar de politie een doorzoeking heeft verricht.

Een tweede 19-jarige verdachte hield de recherche aan in zijn woning in Zaltbommel. Net als zijn vermeende compagnon uit Rosmalen wordt hij ervan verdacht dat hij anderen onder druk zou hebben gezet, onder andere bij het afsluiten van mobiele telefoonabonnementen. Naar de exacte omvang van de fraude wordt nog onderzoek gedaan, maar de recherche gaat ervan uit dat in deze zaak meerdere slachtoffers voor tienduizenden euro’s gedupeerd zijn.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.