image

Adobe waarschuwt voor actief aangevallen lek in Flash Player

woensdag 15 juni 2016, 09:35 door Redactie, 2 reacties

Adobe waarschuwt voor een ernstig beveiligingslek in Flash Player dat actief wordt gebruikt om internetgebruikers met malware te infecteren en waarvoor nog geen update beschikbaar is. Volgens Adobe is de kwetsbaarheid op beperkte schaal bij gerichte aanvallen gebruikt.

Het bezoeken van een kwaadaardige of gehackte website, het te zien krijgen van een besmette advertentie of het openen van een Office-document met een embedded Flash-object is voldoende voor Flash-gebruikers om te worden aangevallen. Adobe zegt dat het op 16 juni een beveiligingsupdate zal uitbrengen. In de tussentijd kunnen internetgebruikers Flash in hun browser uitschakelen of click-to-play instellen.

Het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab zegt dat de kwetsbaarheid door een spionagegroep wordt aangevallen die het op doelen in Rusland, Nepal, Zuid-Korea, China, India, Koeweit en Roemenië heeft voorzien. De groep zou eerder ook al onbekende beveiligingslekken in Adobe Flash Player en Internet Explorer hebben gebruikt.

Reacties (2)
15-06-2016, 10:02 door Anoniem
Simpele oplossing.
Deinstalleer Flash and schakel elke flashplugins uit in je browser.
Problem solved voor eens en voor altijd.
Als sites nu nog geen content in HTML5 hebben om videos af te spelen dan missen ze bezoeker.
15-06-2016, 10:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.