image

Opera lanceert testversie met uitgebreide adblocker en vpn

woensdag 15 juni 2016, 15:43 door Redactie, 1 reacties

Softwareontwikkelaar Opera heeft een nieuwe testversie van de gelijknamige browser gelanceerd die gebruikers een uitgebreidere adblocker en vpn biedt. Opera is de eerste grote browser met een ingebouwde adblocker. De functie werd onlangs aan de uiteindelijke versie toegevoegd.

In de testversie van Opera 39 is de adblocker verder uitgebreid, zodat gebruikers hun eigen blocklists kunnen laden. Op deze lijsten staan de advertentienetwerken en advertentiepartijen die de adblocker moet tegenhouden. Zo kunnen er bijvoorbeeld regionale blocklists worden geïmporteerd om alleen advertenties in een bepaald land te blokkeren.

Een andere feature die verder is uitgebreid is de vpn-functionaliteit. Via een virtual private network (vpn) is het mogelijk om het internetverkeer via een versleutelde tunnel naar een andere computer te laten lopen. Er zijn tal van vpn-aanbieders op internet, maar gebruikers moeten hiervoor betalen en vaak extra software installeren. Volgens Opera is een vpn een belangrijke privacymaatregel.

De vpn-optie werd onlangs al aan een testversie toegevoegd. Sindsdien zijn er meer vpn-servers verschenen waar gebruikers gebruik van kunnen maken. Daarnaast is er nu in de testversie van Opera 39 de optie toegevoegd zodat gebruikers zelf kunnen kiezen om het vpn voor alle tabs te gebruiken of alleen wanneer ze via de 'private browsing mode' surfen. Wanneer de uitgebreidere versies van de adblocker en het vpn in de uiteindelijke Opera-versie verschijnen, waarmee de meeste gebruikers werken, is nog onbekend.

Reacties (1)
15-06-2016, 22:40 door Anoniem
leuke testversie, maar hij doet bij mij helemaal niks (net als die developers edition waar op deze site laatst al melding van gemaakt werd. Ik dacht toen dat ik extra software nodig had, maar...), firewall uitgeschakeld en alles... raar
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.