image

Routers Cisco helpen politie en informatiediensten bij afluisteren

woensdag 23 april 2003, 13:50 door Redactie, 3 reacties

Cisco Systems heeft een manier ontworpen waardoor informatiediensten en politie burgers, waarvan hun ISP Cisco routers gebruikt, efficienter kunnen afluisteren. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat ze van plan is om "lawful interception" mogelijkheden in haar produkten te integreren. Een van de hoogtepunten is het afluisteren of aftappen, wat onopgemerkt moet werken en als verschillende agentschappen gelijktijdig aan het aftappen zijn, dan moet men dit niet te weten komen. Het gaat zelfs verder, want als een ISP encryptie gebruikt om de privacy van haar klanten te garanderen en ze heeft toegang tot de encryptie sleutels, dan moet ze de onderschepte communicaties in onversleutelde vorm aangeven bij de politie.

In het huidige ontwerp van de technologie zit echter geen audit trail, wat inhoudt dat niet gezien kan worden wie afgetapt wordt en voor hoelang. Informatie die kan aantonen of het aftappen wel volledig legitiem plaatsvond. Naast het artikel op Cnet heeft ook de de Internet Engineering Task Force er een document over geschreven.

Reacties (3)
23-04-2003, 17:30 door Anoniem
Hartstikke leuk.. ik werk bij een provider, en we hebben de apparatuur en het onderzoek inderdaad moeten betalen.. voor het geval dat.. maarnu.. nu gaat iemand die verdacht is zn hersentjes laten werken, en zet een vpn'etje (gebruik makend van bijv. simpele cisco vpn software) op naar een andere pc, en hij kan rustig doorgaan met zn illigale praktijken.. De provider leverd zn decrypt keys in, en gaan met de billen bloot, maarja.. ondertussen ontvangt de politie 'in clear text' de data van een ge-encrypte tunnel van de gebruiker.. kunnen ze gaan ontcijferen.. houdt ze van de straat voor een tijdje .. ;0) HANDIG!

maarja.. aan de andere kant.. ze moeten ergens beginnen..
23-04-2003, 22:12 door Anoniem
Nu wordsocial engeneering ook wel interessant.

"Hoi ik ben meneer agent, mag ik even inpluggen ?"

of moet het zelfs remote te doen zijn?
dan is het enkel wachten tot iemand de methode vind!
24-04-2003, 06:04 door Anoniem
En nu maar afwachten dat ambtenaren, ambtenaren gaan afluisteren...Of moet je de berichten geloven dat het alleen burgers zijn die misdaden plegen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.