image

FBI: ouders moeten smartphonegebruik kinderen monitoren

dinsdag 21 juni 2016, 14:34 door Redactie, 8 reacties

Ouders moeten controleren en bepalen welke apps hun kinderen op hun smartphone installeren en het gebruik van de mobiel monitoren, zo stelt de Amerikaanse opsporingsdienst FBI. De adviezen zijn onderdeel van een campagne waarin voor het risico van 'sextortion' wordt gewaarschuwd.

In het geval van sextortion worden kinderen, maar ook volwassenen, via compromitterende afbeeldingen afgeperst, bijvoorbeeld om online seksuele handelingen te verrichten of naaktfoto's te maken en die naar de afpersers op te sturen. Volgens de FBI is er een "alarmerend aantal kinderen" dat met individuen communiceert die op seksueel misbruik uitzijn. Nu de zomervakantie begint zullen kinderen meer tijd met hun smartphone doorbrengen, waardoor zelfs de jongste kinderen risico lopen, aldus de opsporingsdienst.

Om te voorkomen dat kinderen slachtoffer worden geeft de FBI verschillende adviezen. Zo moeten ouders hun kinderen bewust maken dat alles dat op internet wordt gedaan voor anderen toegankelijk is. Ook moeten de privacyinstellingen van sociale netwerken en apps op het hoogst mogelijke niveau staan. Ouders moeten daarnaast de apps controleren en goedkeuren die kinderen op de smartphone mogen installeren en het gebruik van de smartphone monitoren.

Daarnaast krijgen ouders het advies om regelmatig de "vrienden" en "volgers" van hun kinderen te controleren en iedereen te verwijderen die het kind niet in persoon heeft ontmoet. Als laatste moeten personen die het kind vragen om seksuele activiteiten op internet uit te voeren direct bij de ouder, opvoeder of politie worden gerapporteerd.

Image

Reacties (8)
21-06-2016, 16:43 door Reinder
Op zich natuurlijk nuttig en zo, maar je kan je afvragen of het een taak van de overheid is om zich te bemoeien met de manier waarop ouders hun kinderen opvoeden op het gebied van omgaan met mobiele telefoons. Lijkt me meer iets voor een of andere non-profit organisatie, belangenvereniging of stichting of zo.
21-06-2016, 17:39 door potshot
Door Reinder: Op zich natuurlijk nuttig en zo, maar je kan je afvragen of het een taak van de overheid is om zich te bemoeien met de manier waarop ouders hun kinderen opvoeden op het gebied van omgaan met mobiele telefoons. Lijkt me meer iets voor een of andere non-profit organisatie, belangenvereniging of stichting of zo.

huh?!
dit is hun taak..'To protect the American people and uphold the Constitution of the United States.'

als zij het niet mogen wie dan wel..
21-06-2016, 18:25 door Reinder
Door potshot:
Door Reinder: Op zich natuurlijk nuttig en zo, maar je kan je afvragen of het een taak van de overheid is om zich te bemoeien met de manier waarop ouders hun kinderen opvoeden op het gebied van omgaan met mobiele telefoons. Lijkt me meer iets voor een of andere non-profit organisatie, belangenvereniging of stichting of zo.

huh?!
dit is hun taak..'To protect the American people and uphold the Constitution of the United States.'

als zij het niet mogen wie dan wel..

Jij weet net zo goed als ik dat dat "protect" slaat op de bescherming tegen buitenlandse invasies, misdrijven, rampen, plagen en dergelijke, en niet op bescherming tegen de eigen keuzes, al dan niet ontstaan uit onkunde of domheid, van mensen. Het is wel de taak van de overheid om te zorgen voor leger, grensbewaking en politie, niet de taak van de overheid om tegen mensen te vertellen dat ze hun kinderen tijdens de opvoeding moeten bijbrengen hoe ze om moeten gaan met mobieltjes (of frisdrank, ongezond eten, roken en allerlei andere dingen die, hoewel objectief gezien onverstandig, behoren tot het spectrum van vrije keus van mensen waar de staat zich niet mee zou moeten bemoeien). Ik vind de situatie waarbij de overheid gaat voorschrijven hoe je kinderen opgevoed dienen te worden "creepy".
21-06-2016, 20:14 door Anoniem
Je kind controleren is leuk. Maar wat dacht je van je kind opvoeden en vertrouwen? Vroeger leerde ik niet met vreemde mannen praten en zeker niet mee gaan. Is het gevaar nu echt zoveel groter geworden? Of zijn we vooral banger geworden? Ik controleer in ieder geval niet de telefoon van mijn kinderen. Als er wat is vertellen ze het wel.
Heb wel een chip besteld die ik onderhuids bij ze aan breng zodat altijd weet waar ze zijn.
21-06-2016, 20:29 door karma4 - Bijgewerkt: 21-06-2016, 20:29
Ik vind de situatie waarbij de overheid gaat voorschrijven hoe je kinderen opgevoed dienen te worden "creepy".
Je mag het creepy vinden het is echter de basis van sociale gemeenschappen. Je kunt er geloof bij halen of niet het maakt geen verschil.

Roken is verboden drank mag niet in openbaar getoond worden. Waag het niet een vinger naar je eigen kinderen uit te steken. De opvoedkundige tik is wettelijk verboden je moet de politie bellen als ze onhandelbaar zijn. Ouders hebben geen rechten, dat is Nederland.
In de VS is een kindersurprise choco verboden want gevaarlijk maar een wapen is geen probleem. Dat is de VS.
De FBI is voor nationale interne vs zaken de raddraaiers en degenen die zich niet conformeren.
22-06-2016, 03:35 door Anoniem
Nog beter: Geef kinderen geen smartphone.
22-06-2016, 07:41 door Anoniem
De meeste ouders zullen daar geen tijd voor hebben omdat ze zelf te druk zijn met hun social media beslommeringen :)
22-06-2016, 13:09 door Anoniem
Totaal onverwacht van een instantie die adviseert BackDoors in te bouwen dat die ook adviseert dat ouders als fysieke backdoor moeten gaan handelen...
Je zou echter mensen ook kunnen educeren zichzelf te beschermen, dan hoef je er ook minder op te controleren of ze zich niet schadelijk opstellen... dat geldt voor beide aspecten waar dit raakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.