Privacy - Wat niemand over je mag weten

Telefoon alleen verbinden met 1 tower?

22-06-2016, 14:50 door Anoniem, 10 reacties
Beste, Mede Anony..

Ik zit al een tijdje in mijn hoofd aan iets te denken en kan nergens de info vinden of dit ook daadwerkelijk mogelijk is, vandaar dat ik het hier een vraag.
Er wordt altijd gepraat dat men via de telefoontorens iemand kan traceren en dat geloof ik dan ook als men met verschillende torens verbinding maakt maar hoe zit dat als de telefoon maar via een toren verbind?

Dat maakt de radius van mogelijke locatie wel vele malen groter en dus ook een wat moeilijkere opgave voor wie dan ook...
Mijn vraag is of het niet mogelijk is om dit voorelkaar te krijgen?

Ik vind hier geen informatie over dus mischien weet niemand waarom dit wel of niet kan.

Alvast bedankt!,

Anony
Reacties (10)
22-06-2016, 15:50 door Vicktor
Jouw telefoontje met die kleine accu heeft maar een klein bereik. Als je al je telefoon "vast" zou kunnen zetten op één mast, dan kan je alleen maar bellen als je in het bereik van die ene mast bent. En dan ben je dus nog steeds te traceren.
22-06-2016, 17:59 door Anoniem
Ik bedoel meer dat hij automatisch maar 1 mast gebruikt dus nu connect die steeds naar verschillende masten ook als je in beweging bent maar stel ik rij van mast a weg en verbinding wordt slechter en hij ziet dat mast B beter is disconnect die van a en connect die met b... ect
22-06-2016, 21:18 door Anoniem
Met traceren bedoel je dat er minimaal 3 torens in bereik moeten zijn om een "driehoeksmeting"te doen.
Je zou de firmware van het toestel moeten herschrijven hiervoor zodat deze altijd maar 1 toren aanstraalt en pas een volgende zoekt als de sterkte afneemt en een nieuwe anoniem is gemeten qua sterkste.
22-06-2016, 22:49 door Anoniem
Door Anoniem: Ik bedoel meer dat hij automatisch maar 1 mast gebruikt dus nu connect die steeds naar verschillende masten ook als je in beweging bent maar stel ik rij van mast a weg en verbinding wordt slechter en hij ziet dat mast B beter is disconnect die van a en connect die met b... ect

...hij ziet dat mast B beter is...

Zoals het system werkt, is het zo dat mast B jou moet zien, wil jij hem zien, wil je het zonder extreme hacks, of aangepaste antenne in je telefoon.

Dus zoals de eerste reactie al zegt, om te scannen naar nieuwe masten moet je je locatie vrijgeven. Is niet anders...
22-06-2016, 23:52 door Anoniem
Je kan beginnen op Android te trianguleren met Google Play:

Network Cell Info Lite

Ik gebruik het op 3g om te zien waar masten staan. De telefoon doet regelmatig 3 masten zeer korte tijd aan echter zonder verbinding met de krachtigste mast te verbreken.

ik weet niet of het op 4g werkt.
23-06-2016, 09:25 door Anoniem
Je telefoon pakt automatisch meerdere cellen.
1 mast kan meerdere cellen bevatten.
23-06-2016, 11:29 door Anoniem
Door Anoniem: Je telefoon pakt automatisch meerdere cellen.
1 mast kan meerdere cellen bevatten.
Daaronder versta ik 1 cell voor 2g/gsm, 1 cell voor 3g en 1 cell voor 4g op 1 mast voor 1 provider want de telefoon kiest inderdaad voor 2g bij slecht bereik.

Als ik 2g forceer dan kan ik zien dat de telefoon masten van zeker 2 tot 3 kilometer verder 'pingt'. Sterker nog met de telefoon op 2g kiest hij een mast die ver buiten onze stad staat. Wat mij doet vermoeden dat er minder 2g cell masten zijn dan 3g.
23-06-2016, 13:05 door Anoniem
Verbinden met masten of niet. Jouw telefoon zendt uit. Een aantal masten ontvangt dat en kunnen door middel van de ontvangststerkte de positie van je telefoon bepalen.
23-06-2016, 14:36 door Anoniem
Ook met 1 mast is het redelijk nauwkeurig te bepalen waar je je bevindt. 1 mast/toren heeft meerdere sectoren die met behulp van gerichte antennes werken. 1 toren heeft bijvoorbeeld meerdere antennes die elk een openingshoek van bijvoorbeeld 60 graden hebben (zie https://en.wikipedia.org/wiki/Sector_antenna). Zo is dus al bekend of je ten noorden, zuiden, oosten of westen van de toren zit.

Verder maakt het mobiele netwerk gebruik van zogenaamde "timing advance". Elke GSM heeft een bepaald timeframe waarin hij zijn data mag verzenden. In het kort komt het er op neer dat een GSM die ver van een toren verwijderd is iets 'te vroeg' zal gaan zenden om zo te compenseren voor het feit dat zijn data langer onderweg is dan de data van de GSM onder de toren.

Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Timing_advance

Nu weet de provider dus al in welke hoek van de toren je staat (op 60 graden nauwkeurig), en ongeveer op welke afstand tot de toren. En dit met slechts 1 enkele toren die in gebruik is!
24-06-2016, 03:04 door Anoniem
Weet iemand misschien ook waarom we nu geen uitwendige uitschuif antennes hebben? Ik bel met mensen die bijvoorbeeld in een locatie zijn mrt veel storing waardoor op die plek flarden van het gesprek wegvallen. Daarom vind ik het jammer dat er geen uitschuifbaar antenne is op bijvoorbeeld iPhones.

Voor een antenne lengte miet je de lichtsnelheid delen door de frequentie waarop je ontvangt en zend. Dat getal deel je door 2, 4, 8, 16 enzovoort.

Bij FM radio is het 300000000/100 Mhz waarbij de antenne 3 meter lang moet zijn. Dan deel je 3 door 2 is een antenne van 1m50 dan weer delen door 2 maakt een antenne van 75 centimeter het handigst.

Een mobiel heeft een veel hogere frequentie dus de antenne kan veel kleiner als je het berekent, maar de inwendige antennes zijn altijd maar kleiner dan optimaal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.