image

Malware in parkeergarages VS steelt mogelijk creditcarddata

donderdag 23 juni 2016, 12:08 door Redactie, 0 reacties

Verschillende parkeergarages in de Verenigde Staten zijn maandenlang met malware besmet geweest die creditcardgegevens kon verzamelen. De autoriteiten stellen dat er mogelijk ook creditcardgegevens zijn buitgemaakt, maar zekerheid wordt niet gegeven.

Wel klagen verschillende mensen over fraude met hun creditcardgegevens. Het gaat om drie parkeergarages in Annapolis. De servers van de betaalsystemen waren van 23 december 2015 tot en met 11 juni 2016 besmet met malware. De malware kon rekeningnummers, namen van kaarthouders, verloopdatum en cvv-nummers opslaan, zo melden de autoriteiten.

In de aankondiging over het datalek wordt over een mogelijke diefstal van creditcardgegevens gesproken, maar de Capital Gazette meldt dat verschillende mensen frauduleuze activiteiten hebben waargenomen. De parkeergarages krijgen zo'n 43.000 bezoekers per maand. Het bedrijf dat de parkeergarages uitbaat heeft de servers na ontdekking van de malware offline gehaald en ingesteld dat er alleen nog met contant geld kan worden betaald. Personen die in de parkeergarages hebben geparkeerd krijgen het advies om hun afschriften te controleren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.