image

Lezing van NGI over PKI en informatiebeveiliging

donderdag 24 april 2003, 11:31 door Redactie, 0 reacties

De afdeling Beveiliging van het Nederlands Genootschap voor Informaticia organiseert een tweetal lezingen met als onderwerp:

Beheer van de ICT-omgeving, vanuit de invalshoek informatiebeveiliging.

Lezing 1: Informatiebeveiliging in ICT beheersorganisaties. Maak het proces werkende!

Vaak wordt op strategisch niveau een informatiebeveiligingsbeleid opgesteld en worden op operationeel (technisch) niveau beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd. Hoe deze twee op elkaar aansluiten is doorgaans onduidelijk. Tijdens de lezingen wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden uitgelegd hoe de samenhang tussen strategisch en operationeel niveau kan worden gerealiseerd. Daarbij komen de kernbegrippen Information Security Governance en ITIL Security Management aan de orde.

M. (Marc) Piels werkte na de opleidingen HEAO-BI en Universiteit Bedrijfskunde 5 jaar bij KPMG als EDP-auditor. In die tijd rondde hij de postdoctorale EDP-auditoropleiding (aan de VU) met succes af. Thans werkt hij bij Inter Access als senior IT-consultant in het vakgebied beheer en beveiliging. Zijn ervaringen als EDP-auditor gebruikt hij om binnen organisaties beveiligingsvraagstukken op te lossen, waarbij hij zich met name richt op het organisatorische en procesmatige vlak.

Lezing 2: Public Key Infrastructure. Leren te beheren?

Angst, onzekerheid en twijfel hebben de afgelopen jaren in belangrijke mate de investeringen in informatiebeveiliging bepaald. Veel organisaties hebben op enigerlei wijze geld in PKI gestoken. Veelal om elektronisch zaken doen te faciliteren. De meningen over PKI verschillen echter. Er zijn enorme inspanningen nodig om PKI op te zetten en te verankeren in de organisatie. Wat hebben we inmiddels geleerd en hoe kan PKI efficiënter worden ingezet? Deze vragen komen aan de orde.

D.B. (Dennis) van Ham heeft Bestuurlijke Informatiekunde gestudeerd in Tilburg en is sinds 1998 als adviseur werkzaam op het gebied van beveiliging en PKI . PinkRoccade Infrastructure Services beheert een groot aantal operationele PKI-omgevingen en is onlangs door KPMG als eerste gecertificeerd overeenkomstig de eisen van de nieuwe Wet Elektronische Handtekening.

Datum: donderdag 22 mei 2003

Tijd: 19.30-21:15 uur (waarna borrel)

Aanmelden: Via www.ngi.nl/bev/ of info.ngi@ngi.nl

Programma:

19:30 – 20:20 Eerste lezing

20:25 – 21:15 Tweede lezing

21:15 Afsluiting; borrel

Kosten:

De bijeenkomst is gratis voor leden van de NGI afdeling Beveiliging (u mag één introducé(e) meenemen) en, op vertoon van college kaart, voor studenten. Leden van andere NGI afdelingen en hun introducé(e)(s) alsmede leden van het GvIB en het PI betalen € 10,- en niet-NGI leden betalen € 25,-

Lokatie:

Zalencomplex Hoog Brabant - Radboudkwartier 23, Utrecht, 030-2331525.
Bereikbaarheid: Station Utrecht CS, Hoog Brabant bevindt zich in winkelcentrum Hoog Catharijne.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.