image

Medische dossiers 655.000 patiënten verkocht op internet

maandag 27 juni 2016, 11:06 door Redactie, 8 reacties

Op internet worden honderdduizenden medische dossiers te koop aangeboden afkomstig van gehackte Amerikaanse zorgverleners. Het gaat om gegevens zoals behandelingen, medicijngebruik, allergieën, diagnoses, huisarts en zorgverzekeraar, maar ook de naam, telefoonnummer en het adres van patiënten.

De gehackte databases zijn van drie Amerikaanse zorgverleners afkomstig, zo meldt Deep Dot Web. De hacker die de gegevens wist te bemachtigen benaderde de website en liet verschillende screenshots als bewijs zien. De hacker vraagt voor de kleinste database met 48.000 medische dossiers van patiënten een bedrag van 151 bitcoin, wat omgerekend 88.500 euro is. De grootste database met 397.000 patiënten moet 607 bitcoin opleveren, wat op 354.000 euro neerkomt.

De hacker zou een exploit hebben gebruikt in de manier waarop de getroffen zorgverleners van het remote desktop protocol (rdp) gebruikmaken. Via rdp is het mogelijk om computers op afstand te beheren. "Het is een zeer specifieke bug die alleen in zeer precieze omstandigheden werkt", aldus de hacker. Verdere details over de kwetsbaarheid worden echter niet gegeven.

Hij zegt de drie zorgverleners met de datadiefstal te hebben afgeperst. Als ze een "klein bedrag" betaalden zouden de gegevens namelijk niet worden aangeboden, aldus de hacker. Aangezien de gegevens nu toch op internet zijn te vinden suggereert dit dat het gevraagde losgeld niet is betaald. Voor de grootste database heeft de hacker naar eigen zeggen al een koper gevonden, zo laat hij tegenover Vice Magazine weten.

Reacties (8)
27-06-2016, 12:40 door Anoniem
Naast de duidelijke inbreuk op de privacy van de getroffenen, waarvoor kan dergelijke data gebruikt worden? Identiteitsfraude?
27-06-2016, 14:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-06-2016, 14:34 door [Account Verwijderd]
Door Taxus:
Door Anoniem: Naast de duidelijke inbreuk op de privacy van de getroffenen, waarvoor kan dergelijke data gebruikt worden? Identiteitsfraude?
stel effe (theoretisch natuurlijk) dat een verzekeringsmaatschappij achter deze gegevens komt en jij een zorgverzekering wil afsluiten. voel je hem al?

Of wellicht de farmaceutische industrie om meer info te krijgen achter patiënten van medicijnen van henzelf, maar ook die van hun concurrenten. The usecases zijn best grooit. Medische gegevens zijn de meeste waardevolle gegevens op de zwarte-markt.
27-06-2016, 16:40 door Anoniem
Door Anoniem: Naast de duidelijke inbreuk op de privacy van de getroffenen, waarvoor kan dergelijke data gebruikt worden? Identiteitsfraude?

De prijs is niet voor niets zo hoog, zal het vast wel waard zijn.
27-06-2016, 18:10 door Anoniem
De vraag is niet alleen wat deze gegevens waard zijn. De belangrijkste vraag is welke moeilijkheden de getroffen personen (artsen, patienten: u en ik dus) nu kunnen krijgen omdat hun gegevens gelekt zijn. Daar moet men van wakker liggen.
27-06-2016, 23:14 door Anoniem
De vraag is ook waarom de verantwoordelijke bestuurders die het zover hebben laten komen, of er in ieder geval eindverantwoordelijk voor zijn, want daarvoor krijgen zij toch die hoge beloningen (?), niet, desnoods uit persoonlijke middelen, de afperssom hebben betaald om al die privacy inbreuken (en andere onvoorziene omstandigheden voor de vele getroffenen voor de verre toekomst) tegen te gaan.

Het antwoord is even simpel als verbijsterend. De betreffende verantwoordelijke bestuurders worden er niet echt ernstig persoonlijk door geraakt, dus het zal hun het achtereind oxideren. Zoek het fijn zelf uit met je ongeluk. Succes met het juridisch bestrijden van multinationals met je WAO uitkering en verplichte tewerkstelling in groenvoorziening land, De paar die wel de persoonlijke middelen hebben om succesvol strijd te leveren worden afgekocht met gelden uit publieke middelen(mag iedereen meer premie gaan betalen). Maar nimmer uit het persoonlijk vermogen van de eindverantwoordelijken.

Tot zover wat duurbetaalde eindverantwoordelijkheid echt inhoudt in de praktijk.

En dat is waar het mis gaat. Hen die eindverantwoordelijk zijn, die de macht en middelen hebben om echt verschil te maken, die bepalen waar de focus van organisaties echt ligt, worden nooit zodanig persoonlijk verantwoordelijk gemaakt dat de rest van dergelijke eindverantwoordelijken wel veertig keer nadenkt voordat zij toe zullen staan dat het hun zelf ook kan overkomen.

Gevolg is dat eindverantwoordelijken rijkelijk beloond worden, ten koste van maatschappelijke gelden die een nobeler doel hadden kunnen dienen, want zij zijn zo eindverantwoordelijk, maar ondertussen stelt het allemaal niets voor. Het is de hoofdprijs betalen voor gebakken lucht. Gelijk banken. Die ook oh zo belangrijk en verantwoordelijk zijn, maar keer op keer hun eigen herhaaldelijk falen (vanwege persoonlijk winstbejag) verhalen op de maatschappij. Waar maar al te graag gevolg aan wordt gegeven door de door hun betaalde trekpoppen, genaamd politici.

Als Jan met de Pet ben je echter wel echt volledig persoonlijk aansprakelijk. Drie keer een officiele waarschuwing (vaak minder) en je maakt een grote kans om de rest van je carriere als verplicht tewerkgestelde uitkeringstrekker de rest van je leven in te vullen. Wat dus ook een grote impact heeft op de kansen van je kinderen die er al helemaal niet schuldig aan kunnen zijn.

Voelt gerechtvaardigd? Geheel in verhouding en zo?

Wat het leert is dat als je iemand echt volledig persoonlijk verantwoordelijk maakt, met verregaande (vaak lang blijvende) gevolgen voor de persoon in kwestie en diens kinderen, dat die persoon wel geneigd is om zeer goed naar de baas te luisteren.

Als het zo goed werkt voor de kleine man, dan toch zeker ook voor de grote man?

Politici, uw broodheer is de kiezer, de kiezer is uw werkgever, u bent immers Volksvertegenwoordiger, en u wordt betaald uit Algemene Middelen (zijnde belastinggeld) en u gaat over Algemene Middelen (zijnde belastinggeld), onttrokken uit de persoonlijke middelen van uw werkgever (de kiezer) opdat u het Algemeen Nut verbetert in plaats van verslechterd.

Waarlijk, bij zo een nobele en rechtvaardige taak met zoveel verantwoording past een riante beloning. Mits u levert en blijft leveren. Indien niet, na maximaal drie waarschuwingen, dient u minstens een persoonlijke bedelstaf te wachten gelijk uw werkgever, uw mandaat, de kiezer. Want de kiezer zelf wordt vaak zelf voor minder de goot ingetrapt. Het is passend als eenzelfde lot hen wacht die grotere verantwoordelijkheden verkwanselen.

Het kan niet zo zijn dat u de verantwoordelijkheden en verplichtingen jegens uw werkgever, zijnde de kiezer, blijft verkwanselen, vanwege persoonlijk gewin, gemakzucht, of welke andere, uw werkgever benadelende, oorzaken dan ook. Het kan nimmer zo zijn dat een enkel individu maar tot laste van de rest moet blijven ondanks herhaaldelijk disfunctioneren.
Gelijk uw werkgever, de kiezer, rest dan slechts nog de bedelstaf. Een carriere in de groenvoorziening, dozenvouwer en soortgelijk, Ongeacht vooropleiding, eerder behaalde prestaties of wat dan ook. Al bent u zesvoudig academisch betiteld en Nobelprijs winnaar, u gaat papiertjes prikken dan. Of andere soortgelijke intellectuele uitdagingen. Met behoud van bijstandsuitkering dat is. Mits u alle bureaucratische gewrochten op tijd invult, geheel correct volgens hun definities, volgens hun spelregels en welke andere vorm van ontmenselijking dan ook die bedacht kan worden door diezelfde bureaucraten.

Want, volgens de wetten der natuur is het zo dat als je parasieten cultiveert je uiteindelijk eindigt met een parasietenvrije wereld. Simpelweg omdat er niets meer is om te parasiteren. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje. Ze zijn te kortzichtig, en te inhalig, om zelf door te hebben dat ze zelf de oorzaak zijn van de nadelige oorzaak van alles en iedereen als je parasieten hun gang laat gaan.

Het natuurlijk nut van parasieten is om de zwakkeren van de sterkeren te scheiden. Dat maakt het geheel sterker, als het geheel in staat is om parasieten onder de duim te houden. Het gaat pas echt mis als parasieten de kans krijgen om de regels van het spel te bepalen. Als je parasieten aan de macht helpt en houdt.

Voor hen die het nog steeds niet snappen, parasieten bepalen momenteel deze wereld (psychopaten zo u wilt). Blijf vooral denken dat het vast allemaal vanzelf goed komt en dat u, u vooral, helemaal niets hoeft te doen voordat dit allemaal overwaait. Dat is namelijk precies wat zij willen dat u denkt, voelt, en..... uw (klein)kinderen gunt.

Uw (klein)kinderen hebben immers ook recht op wat u momenteel denkt te beleven en te ervaren, toch? En? Wat is daar voor nodig om in stand te houden? Stemmen? Kritische vragen stellen? Mensen ter verantwoording roepen? Mensen bestraffen die dat nobel streven verkwanselen voor eigen gewin? Op de barricaden gaan als het toch verkwanseld blijkt? Desnoods revolutie als blijkt dat het te grabbel is gegooid voor de happy few?

Nederlanders, u kent uw eigen geschiedenis niet. U heeft geen idee waar u vandaan komt, hoe het ooit zover is gekomen dat u kent want u kent, dat niets wat u voor vanzelfsprekend houdt vanzelf is gekomen.

Alles wat u dacht dat vanzelfsprekend is is ooit zwaar bevochten geweest. Waarom? Omdat het niet vanzelfsprekend is. Het dient keer op keer opgeeist te worden, want anders gaan hyena's, parasieten, er mee aan de haal.

En het enkele wat u hoeft te doen om dat te laten gebeuren is het simpelste van het simpelste. U hoeft namelijk helemaal niets te doen. Nergens voor te staan, nergens voor op te komen, niets te riskeren, slechts uw hoofd te buigen. Keer op keer op keer.

Hou wel het volgende in gedachten. Iedere keer als u uw hoofd buigt. Niets doet. Stel u dan in gedachten voor dat u tegelijkertijd het hoofd van uw kinderen, uw kleinkinderen, uw ouders, uw broers, uw zusters, uw neven, uw nichten, uw ooms, uw tantes, uw vrienden, uw kennissen, uw buren, uw collega's, en alles en iedereen die u dierbaar is, van al die mensen, geforceerd, gedwongen, met passief geweld, het hoofd ook naar beneden duwt.

Kom op! Dat is toch de ware Nederlandse aard? Knielen, buigen, in het stof. Toch? TOCH?

Of zit er toch nog een beetje VOC mentaliteit in die Hollanders? Maar anders dan een zekere MP bedoelde? Meer Beeldenstorm en zo?

En zo niet, dan zal de geschiedenis der mensheid wederom leren dat hen die buigen inderdaad de onderworpenen zullen zijn. Lijfeigenen, geheel in de lijn van gebruikelijke geschiedenis der mensheid. De zoon van de kasteelheer wilt u dochter verkrachten, want hij heeft daar zin in. Mag dat? Ja, dat mag. U bent slechts lijfeigene, en hij is bevoorrechter dan u, want adel. Hij is een zogeheten nobele, verhevener dan u, gij, verdorvene. Gij zijt slechts dienende. Aanvaard u lot, en laat uw dochter daar ten volle deelgenoot van zijn. Zie, zie hoe zijn schans uw dochter ten schande brengt, maar u bent slechts nietig, onbetekenend. En daarbij, de soldaten van de kasteelheer zouden uw bezwaar met een enkele zwaardstoot doen verstommen. Hetgeen de nobele meer gelijk geeft dan u. Vandaar dat uw dochter slechts tijdverdrijf is voor de "nobelen". Want u en de uwen *al uw broeders in gelijke omstandigheden" hebben het zover laten komen. Verdeel en heers is geen spelletje, het is volksmanipulatie op topniveau. Massapsychose.

De tijd zal het leren. Voorlopig is het slappe hap en anderen de kastanjes uit het vuur laten halen.
Zolang dat blijft is de uitkomst, historisch gezien, al bekend.

All, bow to our new Overlords, Please rape my daughter. Heck, rape my grand child too, I can do nothing about it.
Take my son to one of your crazy wars to die? Sure? Want me to raise some more sons? Sure, my Lord.
Oh, now I am old and I can work not so hard any more. I am 50. I could be cured for EUR 5 (which is a year salery to me). Will I be cured by the national health system? What national health system? Goodbye. You have outlived your use, mortal.

Vergezocht? Controleer je geschiedenis eens.

Mensen, maatschappijen, overheden, die niet leren van het verleden zijn gedwongen die te leren lessen te herhalen.
Net zolang tot het wel blijft hangen over de generaties heen. Want keer op keer op keer worden exact dezelfde fouten herhaald om exact dezelfde redenen.

Leer geschiedenis. Leer hoe dom de mensheid altijd is gebleven. En verbaas je vervolgens nergens meer over.

Geeft in ieder geval wat rust. Je behoort tot een soort van veredelde apensoort die gewoon niet beter kan dat dit.

Mist nog een paar duizend jaar evolutie om tot inzicht te komen maar zal zich zeer waarschijnlijk zelfvernietigen voor het ooit zover komt. Geen ruggengraat, zeer manipuleerbaar, laat zich graag voor het karretje van parasieten spannen. Gedoemd derhalve.

Een volk krijgt niet de leiders die het verdiend. Een volk krijgt de leiders die het tolereert.

Macht maakt niet corrupt. Macht trekt parasieten aan en alleen de zwakken laten die voortwoekeren. Daarmee hun eigen ondergang (en die van anderen) bespoedigend, Precies zoals de natuur het bedoeld heeft.

Weakness gets purified.

Wat "weakness" is? Nou, alles wat ingeeft aan geweld, intimidatie, bedrog en bedreiging, Such is weakness.

Beter zeg je: Wat?! Jij mij klein maken? Ik jouw klein maken!
Such is human nature,
28-06-2016, 14:17 door Anoniem
Poeh! Dat was een lang verhaal! Ik vind het nooit zo aardig om TLDR te schrijven, maar in dit geval denk ik toch dat het korter had gekund.
29-06-2016, 16:55 door Anoniem
Door Anoniem: De vraag is ook waarom de verantwoordelijke bestuurders die het zover hebben laten komen, of er in ieder geval eindverantwoordelijk voor zijn, want daarvoor krijgen zij toch die hoge beloningen (?), niet, desnoods uit persoonlijke middelen, de afperssom hebben betaald om al die privacy inbreuken (en andere onvoorziene omstandigheden voor de vele getroffenen voor de verre toekomst) tegen te gaan.

Het antwoord is even simpel als verbijsterend. De betreffende verantwoordelijke bestuurders worden er niet echt ernstig persoonlijk door geraakt, dus het zal hun het achtereind oxideren. Zoek het fijn zelf uit met je ongeluk. Succes met het juridisch bestrijden van multinationals met je WAO uitkering en verplichte tewerkstelling in groenvoorziening land, De paar die wel de persoonlijke middelen hebben om succesvol strijd te leveren worden afgekocht met gelden uit publieke middelen(mag iedereen meer premie gaan betalen). Maar nimmer uit het persoonlijk vermogen van de eindverantwoordelijken.

Tot zover wat duurbetaalde eindverantwoordelijkheid echt inhoudt in de praktijk.

En dat is waar het mis gaat. Hen die eindverantwoordelijk zijn, die de macht en middelen hebben om echt verschil te maken, die bepalen waar de focus van organisaties echt ligt, worden nooit zodanig persoonlijk verantwoordelijk gemaakt dat de rest van dergelijke eindverantwoordelijken wel veertig keer nadenkt voordat zij toe zullen staan dat het hun zelf ook kan overkomen.

Gevolg is dat eindverantwoordelijken rijkelijk beloond worden, ten koste van maatschappelijke gelden die een nobeler doel hadden kunnen dienen, want zij zijn zo eindverantwoordelijk, maar ondertussen stelt het allemaal niets voor. Het is de hoofdprijs betalen voor gebakken lucht. Gelijk banken. Die ook oh zo belangrijk en verantwoordelijk zijn, maar keer op keer hun eigen herhaaldelijk falen (vanwege persoonlijk winstbejag) verhalen op de maatschappij. Waar maar al te graag gevolg aan wordt gegeven door de door hun betaalde trekpoppen, genaamd politici.

Als Jan met de Pet ben je echter wel echt volledig persoonlijk aansprakelijk. Drie keer een officiele waarschuwing (vaak minder) en je maakt een grote kans om de rest van je carriere als verplicht tewerkgestelde uitkeringstrekker de rest van je leven in te vullen. Wat dus ook een grote impact heeft op de kansen van je kinderen die er al helemaal niet schuldig aan kunnen zijn.

Voelt gerechtvaardigd? Geheel in verhouding en zo?

Wat het leert is dat als je iemand echt volledig persoonlijk verantwoordelijk maakt, met verregaande (vaak lang blijvende) gevolgen voor de persoon in kwestie en diens kinderen, dat die persoon wel geneigd is om zeer goed naar de baas te luisteren.

Als het zo goed werkt voor de kleine man, dan toch zeker ook voor de grote man?

Politici, uw broodheer is de kiezer, de kiezer is uw werkgever, u bent immers Volksvertegenwoordiger, en u wordt betaald uit Algemene Middelen (zijnde belastinggeld) en u gaat over Algemene Middelen (zijnde belastinggeld), onttrokken uit de persoonlijke middelen van uw werkgever (de kiezer) opdat u het Algemeen Nut verbetert in plaats van verslechterd.

Waarlijk, bij zo een nobele en rechtvaardige taak met zoveel verantwoording past een riante beloning. Mits u levert en blijft leveren. Indien niet, na maximaal drie waarschuwingen, dient u minstens een persoonlijke bedelstaf te wachten gelijk uw werkgever, uw mandaat, de kiezer. Want de kiezer zelf wordt vaak zelf voor minder de goot ingetrapt. Het is passend als eenzelfde lot hen wacht die grotere verantwoordelijkheden verkwanselen.

Het kan niet zo zijn dat u de verantwoordelijkheden en verplichtingen jegens uw werkgever, zijnde de kiezer, blijft verkwanselen, vanwege persoonlijk gewin, gemakzucht, of welke andere, uw werkgever benadelende, oorzaken dan ook. Het kan nimmer zo zijn dat een enkel individu maar tot laste van de rest moet blijven ondanks herhaaldelijk disfunctioneren.
Gelijk uw werkgever, de kiezer, rest dan slechts nog de bedelstaf. Een carriere in de groenvoorziening, dozenvouwer en soortgelijk, Ongeacht vooropleiding, eerder behaalde prestaties of wat dan ook. Al bent u zesvoudig academisch betiteld en Nobelprijs winnaar, u gaat papiertjes prikken dan. Of andere soortgelijke intellectuele uitdagingen. Met behoud van bijstandsuitkering dat is. Mits u alle bureaucratische gewrochten op tijd invult, geheel correct volgens hun definities, volgens hun spelregels en welke andere vorm van ontmenselijking dan ook die bedacht kan worden door diezelfde bureaucraten.

Want, volgens de wetten der natuur is het zo dat als je parasieten cultiveert je uiteindelijk eindigt met een parasietenvrije wereld. Simpelweg omdat er niets meer is om te parasiteren. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje. Ze zijn te kortzichtig, en te inhalig, om zelf door te hebben dat ze zelf de oorzaak zijn van de nadelige oorzaak van alles en iedereen als je parasieten hun gang laat gaan.

Het natuurlijk nut van parasieten is om de zwakkeren van de sterkeren te scheiden. Dat maakt het geheel sterker, als het geheel in staat is om parasieten onder de duim te houden. Het gaat pas echt mis als parasieten de kans krijgen om de regels van het spel te bepalen. Als je parasieten aan de macht helpt en houdt.

Voor hen die het nog steeds niet snappen, parasieten bepalen momenteel deze wereld (psychopaten zo u wilt). Blijf vooral denken dat het vast allemaal vanzelf goed komt en dat u, u vooral, helemaal niets hoeft te doen voordat dit allemaal overwaait. Dat is namelijk precies wat zij willen dat u denkt, voelt, en..... uw (klein)kinderen gunt.

Uw (klein)kinderen hebben immers ook recht op wat u momenteel denkt te beleven en te ervaren, toch? En? Wat is daar voor nodig om in stand te houden? Stemmen? Kritische vragen stellen? Mensen ter verantwoording roepen? Mensen bestraffen die dat nobel streven verkwanselen voor eigen gewin? Op de barricaden gaan als het toch verkwanseld blijkt? Desnoods revolutie als blijkt dat het te grabbel is gegooid voor de happy few?

Nederlanders, u kent uw eigen geschiedenis niet. U heeft geen idee waar u vandaan komt, hoe het ooit zover is gekomen dat u kent want u kent, dat niets wat u voor vanzelfsprekend houdt vanzelf is gekomen.

Alles wat u dacht dat vanzelfsprekend is is ooit zwaar bevochten geweest. Waarom? Omdat het niet vanzelfsprekend is. Het dient keer op keer opgeeist te worden, want anders gaan hyena's, parasieten, er mee aan de haal.

En het enkele wat u hoeft te doen om dat te laten gebeuren is het simpelste van het simpelste. U hoeft namelijk helemaal niets te doen. Nergens voor te staan, nergens voor op te komen, niets te riskeren, slechts uw hoofd te buigen. Keer op keer op keer.

Hou wel het volgende in gedachten. Iedere keer als u uw hoofd buigt. Niets doet. Stel u dan in gedachten voor dat u tegelijkertijd het hoofd van uw kinderen, uw kleinkinderen, uw ouders, uw broers, uw zusters, uw neven, uw nichten, uw ooms, uw tantes, uw vrienden, uw kennissen, uw buren, uw collega's, en alles en iedereen die u dierbaar is, van al die mensen, geforceerd, gedwongen, met passief geweld, het hoofd ook naar beneden duwt.

Kom op! Dat is toch de ware Nederlandse aard? Knielen, buigen, in het stof. Toch? TOCH?

Of zit er toch nog een beetje VOC mentaliteit in die Hollanders? Maar anders dan een zekere MP bedoelde? Meer Beeldenstorm en zo?

En zo niet, dan zal de geschiedenis der mensheid wederom leren dat hen die buigen inderdaad de onderworpenen zullen zijn. Lijfeigenen, geheel in de lijn van gebruikelijke geschiedenis der mensheid. De zoon van de kasteelheer wilt u dochter verkrachten, want hij heeft daar zin in. Mag dat? Ja, dat mag. U bent slechts lijfeigene, en hij is bevoorrechter dan u, want adel. Hij is een zogeheten nobele, verhevener dan u, gij, verdorvene. Gij zijt slechts dienende. Aanvaard u lot, en laat uw dochter daar ten volle deelgenoot van zijn. Zie, zie hoe zijn schans uw dochter ten schande brengt, maar u bent slechts nietig, onbetekenend. En daarbij, de soldaten van de kasteelheer zouden uw bezwaar met een enkele zwaardstoot doen verstommen. Hetgeen de nobele meer gelijk geeft dan u. Vandaar dat uw dochter slechts tijdverdrijf is voor de "nobelen". Want u en de uwen *al uw broeders in gelijke omstandigheden" hebben het zover laten komen. Verdeel en heers is geen spelletje, het is volksmanipulatie op topniveau. Massapsychose.

De tijd zal het leren. Voorlopig is het slappe hap en anderen de kastanjes uit het vuur laten halen.
Zolang dat blijft is de uitkomst, historisch gezien, al bekend.

All, bow to our new Overlords, Please rape my daughter. Heck, rape my grand child too, I can do nothing about it.
Take my son to one of your crazy wars to die? Sure? Want me to raise some more sons? Sure, my Lord.
Oh, now I am old and I can work not so hard any more. I am 50. I could be cured for EUR 5 (which is a year salery to me). Will I be cured by the national health system? What national health system? Goodbye. You have outlived your use, mortal.

Vergezocht? Controleer je geschiedenis eens.

Mensen, maatschappijen, overheden, die niet leren van het verleden zijn gedwongen die te leren lessen te herhalen.
Net zolang tot het wel blijft hangen over de generaties heen. Want keer op keer op keer worden exact dezelfde fouten herhaald om exact dezelfde redenen.

Leer geschiedenis. Leer hoe dom de mensheid altijd is gebleven. En verbaas je vervolgens nergens meer over.

Geeft in ieder geval wat rust. Je behoort tot een soort van veredelde apensoort die gewoon niet beter kan dat dit.

Mist nog een paar duizend jaar evolutie om tot inzicht te komen maar zal zich zeer waarschijnlijk zelfvernietigen voor het ooit zover komt. Geen ruggengraat, zeer manipuleerbaar, laat zich graag voor het karretje van parasieten spannen. Gedoemd derhalve.

Een volk krijgt niet de leiders die het verdiend. Een volk krijgt de leiders die het tolereert.

Macht maakt niet corrupt. Macht trekt parasieten aan en alleen de zwakken laten die voortwoekeren. Daarmee hun eigen ondergang (en die van anderen) bespoedigend, Precies zoals de natuur het bedoeld heeft.

Weakness gets purified.

Wat "weakness" is? Nou, alles wat ingeeft aan geweld, intimidatie, bedrog en bedreiging, Such is weakness.

Beter zeg je: Wat?! Jij mij klein maken? Ik jouw klein maken!
Such is human nature,

Lang verhaal, maar zeer scherp. Kudo's
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.