image

NASCAR-raceteam betaalt 500 dollar aan ransomware

maandag 27 juni 2016, 11:54 door Redactie, 3 reacties

Een raceteam dat meedoet aan het NASCAR-kampioenschap in de Verenigde Staten heeft omgerekend 500 dollar betaald nadat ransomware bestanden ter waarde van 2 miljoen dollar had versleuteld. De laptop van het hoofd van het Circle Sport-Leavine Family Raceteam raakte met de ransomware besmet.

Hoe dit precies gebeurde is onbekend. Op de machine stonden gegevens die essentieel voor het voortbestaan van het raceteam waren en zo'n 1500 manuren zouden kosten om te herstellen. De waarde van de gegevens wordt door het team op 2 miljoen dollar geschat. Ondanks de waarde van de data had het raceteam geen back-up, zo laat het raceteam op de website van NASCAR weten. Er werd dan ook besloten om het gevraagde losgeld te betalen. Vanwege de beperkte schade van 500 dollar besloot het team de autoriteiten niet in te lichten en er is dan ook geen aangifte gedaan, zo meldt ESPN.

Reacties (3)
27-06-2016, 12:20 door karma4
Ja hoor, een zeer hoge waarde en geen backup, alles op een enkele laptop. Hoe serieus moeten we ze nog nemen. Als dat om sieraden van 2 miljoen zou gaan te dragen op een openbaar dance feest wat zou je er dan van zeggen.
27-06-2016, 13:57 door Anoniem
Laat me raden... ze gebruiken diezelfde laptop nog steeds.
En als die straks opnieuw wordt versleuteld, betalen ze wederom 500 dollar. En vervolgens weer, en weer, en weer....
Ik zou een besmette laptop onmiddellijk afschrijven. Niet meer te vertrouwen! Maar bovenal zorgen voor een goede back-up!
06-07-2016, 21:04 door Anoniem
uhm... leavine circle is niet zo groot dat ze alles maar dubbel kunnen aanschaffen, sterker nog, ze hebben net een bestaansrecht
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.