image

Mozilla laat gebruikers berichten via emoji coderen

dinsdag 28 juni 2016, 13:24 door Redactie, 2 reacties

Om internetgebruikers het belang van encryptie bij te brengen heeft Mozilla een nieuwe tool gelanceerd die het mogelijk maakt om berichten middels emoji te coderen. Codemoji, zoals de tool heet, maakt gebruikers bekend met het concept van algoritmes voor het versleutelen van informatie.

Via Codemoji kunnen gebruikers een bericht opstellen en naar een vriend versturen, dat vervolgens via emoji's wordt gecodeerd. Gebruikers worden erop gewezen dat Codemoji als een educatieve tool is bedoeld en geen platform is voor het uitwisselen van persoonlijke gegevens. Het moet vooral meer inzicht in de werking en het nut van encryptie bijbrengen. Mozilla's directeur Mark Surman stelt dat encryptie wereldwijd onder vuur ligt. "Van Frankrijk tot Australië tot Groot-Brittannië, overheden doen overal voorstellen die schadelijk voor de veiligheid van gebruikers zijn door encryptie te verzwakken."

Encryptie is volgens de opensource-ontwikkelaar onderdeel van het dagelijkse leven. "De dingen die we ermee doen zijn belangrijk, zoals bankieren en winkelen. Als encryptie wordt verzwakt worden dat soort zaken riskant. We denken dat Codemoji een eerste stap voor doorsnee internetgebruikers is om encryptie beter te leren begrijpen", aldus Mozilla.

Reacties (2)
28-06-2016, 14:23 door Anoniem
lol, gekraakt :) + decrypter gemaakt, wel moet je zelf scrollen om te kijken welke leesbaar is.
01-07-2016, 23:18 door Anoniem
Simpelweg een variant op https://nl.wikipedia.org/wiki/Rot13 lijkt me :-) Wel leuk en goed initiatief van Mozilla!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.