Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

28-06-2016, 18:54 door [Account Verwijderd], 7 reacties
[Verwijderd]
Reacties (7)
28-06-2016, 23:55 door [Account Verwijderd]
@MAC-User, altijd belangrijk om hier weer eens op te attenderen.

Waar ik nog steeds geen goed woord voor over heb is het al jarenlange gebrek aan visuele voorlichting over het gevaar van skimming op geldautomaten en is dat nou zo moeilijk?

Neen.

Toon continue een actuele afbeelding van de passleuf op het scherm van de automaat i.p.v. het banklogo en de gebruiker kan een boel ellende voor zijn.
Er hoeven dan ook niet meer van die gezwellerig gevormde contrapties rond die sleuven gebouwd te worden om plaatsen van skimming-devices tegen te gaan.
Als dan verder de passleuf zo dun mogelijk worden uitgevoerd (door sommige past nog steeds de zaterdag editie van de krant) en het oppervlak rondom behoorlijk onregelmatig van structuur, wordt het toch wel nagenoeg onmogelijk een skim-device te plaatsen, of het geboefte moet dan wel heel precies aan het modelbouwen slaan.

Maar bankinstellingen geilen hijgend op hun bedrijfssymbool/logo waarbij het gelikte design van de automaat bovendien helemaal feng-shui, yin-yang gebalanceerd moet zijn, dus dàt prevaleert.
De rest is bijzaak, waaronder de ellende die voor een geskimde klant ontstaat en is genivelleerd tot ingecalculeerd risico.
29-06-2016, 08:43 door PietdeVries
Door Aha: Toon continue een actuele afbeelding van de passleuf op het scherm van de automaat i.p.v. het banklogo en de gebruiker kan een boel ellende voor zijn.Er hoeven dan ook niet meer van die gezwellerig gevormde contrapties rond die sleuven gebouwd te worden om plaatsen van skimming-devices tegen te gaan.

Als je de video bekijkt dan zie je dat de skimmer een 1 op 1 kopie is van de originele invoersleuf. Zelfde kleur, zelfde vorm - geen verschil. Tonen van de passleuf op het scherm is dus niet een waterdichte manier om skimmen te voorkomen.
29-06-2016, 10:21 door _R0N_
Door Aha: Toon continue een actuele afbeelding van de passleuf op het scherm van de automaat i.p.v. het banklogo en de gebruiker kan een boel ellende voor zijn.Er hoeven dan ook niet meer van die gezwellerig gevormde contrapties rond die sleuven gebouwd te worden om plaatsen van skimming-devices tegen te gaan.

De pasgleuf ziet er tegenwoordig altijd uit alsof hij echt is, een afbeelding helpt juist niet, daardoor denken gebruikers dat het safe is "want hij ziet er origineel uit".

Het grootste probleme is dat iedere bank een andere automaat heeft, gebruikers herkennen de automaat niet in detail omdat je steeds een andere voor je ziet. Als ze nou zorgen dat er een uniforme pasgleuf is dan valt het eerder op wanneer er mee gerommeld is.
29-06-2016, 14:36 door karma4
_RON_ op zich leuk bedacht om universele gleuf te verzinnen die herkenbaar is. Dat is ook het idee met geld, toch blijkt valsemunterij niet uitroeibaar te zijn.

Ooit beweerden de banken dat een magneetstrip zo technisch uniek te zijn dat misbruik vrijwel uitgesloten was.. Bleek niet waar te zijn.
Ik kan vele van die zaken noemen met ... bleek niet waar te zijn.
Je zult met onzekerheden en kans moeten werken welke door de tijd anders worden met nieuwe gegevens en inzichten.

De continue veranderende wereld. Wel jammer is dat men regels processen met zekerheden in beton wil gieten.
05-07-2016, 08:33 door Anoniem
Door MAC-user: Een toerist ontdekt een skimapparaat dat geplaatst is op een geldautomaat in het hartje van de stad Wenen. De scanner is geplaatst over de echte pasinvoer en is nauwelijks van echt te onderscheiden. Hoewel ik heel wat opzetstukjes, mini-cameraatjes e.d. gezien heb, was dit opzetstukje onbekend bij mij. Het is dus nog altijd uitkijken als je geld uit de muur nodig hebt in het buitenland.

Video:
http://www.nu.nl/37646/video/toerist-ontdekt-skimmer-op-pinautomaat-in-wenen.html

Skimmen kan niet meer.De grootste security isue is het contactloze pinnen zonder de pincode.
05-07-2016, 13:43 door Anoniem
Door _R0N_: Als ze nou zorgen dat er een uniforme pasgleuf is dan valt het eerder op wanneer er mee gerommeld is.

Ja, duh!... dan hoeven skimmers er maar 1 te maken ipv 100 verschillende modellen per bank en land.
Dan is het effe hobbyen en je hebt voor alle pin automaten een geschikte skimmer..
Slecht idee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.