image

Google komt met activiteitstool en meer gerichte advertenties

woensdag 29 juni 2016, 11:05 door Redactie, 5 reacties

Google heeft een nieuwe tool geïntroduceerd die gebruikers meer inzicht in hun activiteiten bij Google moet bieden en komt met een optie voor meer gerichte advertenties. Op dit moment laat Google gerichte advertenties zien gebaseerd op eerdere zoekopdrachten en bijvoorbeeld bekeken YouTube-video's.

De komende dagen krijgen gebruikers een verzoek om hun beveiligingsinstellingen te controleren en kunnen daarbij voor een nieuwe optie kiezen om meer gerichte advertenties te ontvangen. Het gaat dan om advertenties gebaseerd op leeftijd, geslacht en zoekgeschiedenis die op websites van derde partijen worden weergegeven. Gebruikers moeten zelf voor deze optie kiezen. Wanneer de optie is gekozen krijgen gebruikers wel de optie om bepaalde advertenties te blokkeren op apparaten waar ze met hun Google-account zijn ingelogd, zo meldt Wired.

Daarnaast zal Google ook een nieuwe pagina uitrollen genaamd My Activity. Hier kunnen gebruikers zien welke informatie Google over hen op verschillende apparaten heeft verzameld, zoals bekeken YouTube-video's, bezochte websites en zoekopdrachten, en die bekijken, doorzoeken of verwijderen.

Reacties (5)
29-06-2016, 11:09 door Reinder - Bijgewerkt: 29-06-2016, 11:29
Zijn er echt mensen die heel graag meer gerichte c.q. afgestemde advertenties willen zien? Ik nam eigenlijk altijd aan dat het verdeeld was in twee kampen, zij die een adblocker/ghostery etc gebruiken, en zij die zich er niet mee bezig houden en het wel best vinden. Zouden er veel mensen zijn die bewust, actief, gaan inloggen en klikken op "ja ik wil graag meer gerichte advertenties zien"?
29-06-2016, 11:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-06-2016, 18:19 door Anoniem
Nou,fraai,maar ja daar houdt ik dus net niet van va datamining.
Ik hoop dat er een functie is omdat ook echt uit te kunnen zetten dat traceren en zo,en niet als bedrog dat je het zogenaamd uit zet,want daar is Google geloof ik ook erg goed in.
Raar dat ze wegens misleiding nog nooit meen ik een rechtzaak aan de broek hebben gehad.
29-06-2016, 18:23 door quikfit
Google is evil...
30-06-2016, 11:53 door Anoniem
Door Bert Linux: Reinder, ze bestaan echt, mensen die graag meer advertenties zien en het liefst overal.

Ik had deze reactie wel verwacht op basis van "meer gerichte". Wat namelijk niet bedoeld wordt, is dat je meer advertenties krijgt. Je krijgt "gerichtere" advertenties, maar omdat dat woord niet mooi is, is gekozen voor het verwarrende "meer gerichte".

Je kunt dus aan geven of je een deel van de ongerichte advertenties vervangen wilt zien door gerichte advertenties. Daarnaast kun je, als ik het goed begrijp, zelfs aangeven op welke devices je minder advertenties te zien krijgt.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.