image

Grote Windows 10-update verschijnt op 2 augustus

woensdag 29 juni 2016, 14:30 door Redactie, 33 reacties

Eén van de grootste updates voor Windows 10 tot nu toe zal op 2 augustus van dit jaar verschijnen, zo heeft Microsoft net bekendgemaakt. Het gaat om de Windows 10 Anniversary Update die voor zowel eindgebruikers als bedrijven allerlei nieuwe features bevat, waaronder op securitygebied.

Zo zal de Anniversary Update de biometrische inlogmethode Windows Hello voor apps en websites introduceren en is Windows Defender verbeterd. Windows Defender is de gratis virusscanner die standaard met Windows 10 geleverd wordt en zal straks nieuwe meldingen en samenvattingen geven als er een scan van het systeem is uitgevoerd en er dreigingen zijn gevonden. Voor bedrijven heeft Microsoft Windows Defender Advanced Threat Protection aangekondigd, dat vooral tegen gerichte en meer geavanceerde aanvallen moet beschermen.

Verder zal de Anniversary Update Windows Information Protection bieden. Deze oplossing werd eerder nog 'enterprise data protection' genoemd. Via Windows Information Protection kunnen bedrijven persoonlijke en zakelijke gegevens scheiden en de zakelijke data beter beschermen. Een andere grote verandering is de ondersteuning van extensies door Microsoft Edge. Gebruikers kunnen straks bijvoorbeeld AdBlock of Adblock Plus en wachtwoordmanager LastPass installeren.

Windows 10 is volgens Microsoft op al meer dan 350 miljoen apparaten geïnstalleerd. In Nederland werkt volgens StatCounter 34,1% van de internetgebruikers met Windows 10, waardoor de nieuwe Windowsversie het meestgebruikte besturingssysteem in Nederland is.

Reacties (33)
29-06-2016, 14:40 door Anoniem
En gaat Microsoft nu eindelijk eens iets doen om alle inconsistentie in Windows 10 op te lossen? Er loopt zoveel door elkaar en settings zijn zo enorm verspreid door het OS en door de verschillende configuratiepanels dat er niet mee te werken valt.
29-06-2016, 15:07 door Anoniem
Website How to Geek heeft aan de hand van de nieuwste preview build een artikel over de veranderingen geschreven: http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anniversary-update/
29-06-2016, 15:15 door potshot
Door Anoniem: En gaat Microsoft nu eindelijk eens iets doen om alle inconsistentie in Windows 10 op te lossen? Er loopt zoveel door elkaar en settings zijn zo enorm verspreid door het OS en door de verschillende configuratiepanels dat er niet mee te werken valt.
spreek voor jezelf ja?
het is simpel zat.
29-06-2016, 15:51 door Anoniem
Door Anoniem: En gaat Microsoft nu eindelijk eens iets doen om alle inconsistentie in Windows 10 op te lossen? Er loopt zoveel door elkaar en settings zijn zo enorm verspreid door het OS en door de verschillende configuratiepanels dat er niet mee te werken valt.


Ooit met Vista gewerkt? Nee? Dat dacht ik al.
Het is very simple u hebt settings en configuratie scherm

Klaar. De rest is plain and simple hetzelfde als bij windows 7/8/8.1
29-06-2016, 16:22 door Anoniem
Neem aan dat win defender vooral word uitgebreid tegen KMSpico, DazLoader En Win Activator :)
29-06-2016, 16:46 door Anoniem
Ik hoop dat ze eindelijk de user interface eens af gaan maken. Het is gekmakend en onbruikbaar op dit moment.
29-06-2016, 18:14 door Anoniem
Windows 10 is volgens Microsoft op al meer dan 350 miljoen apparaten geïnstalleerd. In Nederland werkt volgens StatCounter 34,1% van de internetgebruikers met Windows 10, waardoor de nieuwe Windowsversie het meestgebruikte besturingssysteem in Nederland is

Nou Microsoft, wat een prestatie hoor. Chapeau! Ze vertellen er alleen niet bij dat dit komt vanwege koppelverkoop en een gedwongen upgrade, ongevraagd en met gebruikmaking van smerige trucjes (sluitknopje). Zo lust ik 'm ook wel.

Mijn vraag is: was dat ook zo geweest als men bij de aanschaf al mocht kiezen welk OS ze op hun PC wenste, en of het aantal zo hoog was geweest als men die Windows 10 niet zwaar door je strot heen werd gedouwd? Ik denk dat ze dan nog niet aan een fractie van dat aantal gekomen waren.

Oké Microsoft-fundamentalisten, kom maar op met je commentaar. Ik wacht met smart op jullie reacties.
29-06-2016, 18:50 door Anoniem
Ik controleer iedere dag even de instellingen + privacy. Vandaag stonden er weer twee instellingen anders waarvan ik zeker weet dat ik ze uit had gezet. Blijven opletten met de Windows 10 privacyrover.
29-06-2016, 19:21 door Anoniem
@ 14:40 door Anoniem

Heb tijd terug deze snelkoppeling gemaakt. Was 't ergens in 'n artikel tegengekomen als 'n "admin god-mode", naam is 'n beetje overdreven maar heb hem nog steeds in gebruik.

Doel: C:\Windows\explorer.exe shell:::{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
Beginnen in: C:\Windows

Onder win10 verdwijnt de onderverdeling in groepen soms, maar dan nog heb je op 1 plek 'n lijst met 235 items die ieder 'n config menu openen.
29-06-2016, 20:01 door Anoniem
Door Anoniem: Neem aan dat win defender vooral word uitgebreid tegen KMSpico, DazLoader En Win Activator :)

Tja, als je windows niet genuine is kan je het gewoon blijven gebruiken en krijg je ook de updates nog. Je kan alleen sommige cosmetische dingen niet veranderen en een nag screen. Thats it. Dat is beter dan op het web te gaan zoeken naar de door jouw genoemde loaders die vaak nog verpakt zitten met een shitload aan mallware en trojans. Daar mee is het ook mogelijk om bijvoorbeeld upgrades te gebruiken. Windwos 7 + activator, dan windows 10 upgrade en tada een legale windows tien. Hoewel dat feest over een maand ook voorbij is.
30-06-2016, 09:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-06-2016, 10:18 door Anoniem
Mag ik jullie advies?

Mijn moeder van 70 jaar is recent begonnen met haar eerste stapjes in de digitale wereld. Ze volgt een cursus Windows 10 die geheel gebaseerd is (tekst en plaatjes) op de huidige versie.
Het zal voor haar erg verwarrend zijn, als dat wat zij op haar scherm ziet niet meer overeenkomt met het cursusmateriaal.

Als het mij lukt om die grote update tegen te houden, geeft dat dan geen problemen met de overige updates die aangeboden worden?
Oftewel, zijn de updates die daarna automatisch geïnstalleerd worden nog wel van toepassing op de "oude' versie van Windows 10, of gaat dat conflicten geven?

Ik vind het zelf lastig in te schatten omdat je in Windows 7 veel meer inzicht en zeggenschap had over de updates.

Graag jullie advies! (En het is niet mijn bedoeling een nare discussie op te starten. Dit is een eerlijke, oprechte vraag).
30-06-2016, 10:45 door karma4 - Bijgewerkt: 30-06-2016, 14:00
Door Muria: Wat Microsoft echt zou moeteDoor Muria: Wat Microsoft echt zou moeten aanpakken is het trage en rebootgevoelige update mechanisme. Het besturingssysteem zit echter wat dat betreft structureel verkeerd in elkaar en om backwards compatible te blijven kunnen ze dat niet aanpakken?

Behoud van ellende dus, ondertussen al versie 10.

Micro$oft: prove me wrong on this! Please!
Je mag het altijd met initd selinux van de NSA en dan mdac en eigen security Domains voor processen proberen.
Ik geloof niet dat je daar blij van wordt.
Gebruik je zoiets niet dan hebben je demons geen scheiding en blijft alles open staan. Het hele os concept zit verkeerd in elkaar schuld van von Neumann en Turing. Edsger Dijkstra probeerde nog wat ter verbetering.
30-06-2016, 12:02 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 30-06-2016, 12:50
[Verwijderd]
30-06-2016, 12:10 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 30-06-2016, 12:11
[Verwijderd]
30-06-2016, 12:34 door Zeurkool
Door Anoniem: En gaat Microsoft nu eindelijk eens iets doen om alle inconsistentie in Windows 10 op te lossen? Er loopt zoveel door elkaar en settings zijn zo enorm verspreid door het OS en door de verschillende configuratiepanels dat er niet mee te werken valt.

Windows 10 voor Dummies mss een goed boek voor je?
30-06-2016, 12:35 door Zeurkool
Door Anoniem: Ik hoop dat ze eindelijk de user interface eens af gaan maken. Het is gekmakend en onbruikbaar op dit moment.

Je kan je oude CRT scherm wel wegdoen hoor.
30-06-2016, 12:36 door Zeurkool
Door Anoniem: Ik controleer iedere dag even de instellingen + privacy. Vandaag stonden er weer twee instellingen anders waarvan ik zeker weet dat ik ze uit had gezet. Blijven opletten met de Windows 10 privacyrover.

Broodje aap verhalen de wereld in helpen siert je niet. Als er instellingen veranderen dan heb je waarschijnlijk iets opgelopen op een torrent site of zo.
30-06-2016, 12:42 door Anoniem
Door karma4: Je mag het altijd met initd selinux van de NSA en dan mdac en eigen security Domains voor processen proberen.
Ik geloof niet dat je daar blij van wordt.
Gebruik je zoiets niet dan hebben je demons geen scheiding en blijft alles open staan.
Overdrijf niet zo. Daemons willen nog wel eens onder een eigen user draaien, met beperkte rechten dus, en dat wordt ook dankbaar toegepast om te voorkomen dat kwetsbaarheden in daemons meteen het hele systeem in gevaar brengen. De faciliteit om users te definiëren bestond al lang voor SELinux werd bedacht, lang voordat Linux werd bedacht zelfs, in Unix kon het ook al. En dat weet je echt wel.
Het hele os concept zit verkeerd in elkaar schuld van von Neumann en Turing. Edsger Dijkstra probeerde nog wat ter verbetering.
Kan je dat uitleggen of een link geven die het uitlegt? Von Neumann en Turing hebben grote invloed gehad op hoe computers werken, maar dat gebeurde ruim voordat de behoefte aan besturingssystemen ontstond om processen en resources te reguleren, in het begin draaide een computer één programma tegelijk zonder enige vorm van een besturingssysteem. Von Neumann en Turing hebben voor zover ik weet niets met de ontwikkeling van besturingssystemen te maken gehad.

Edsger Dijkstra was zelf een pionier in de ontwikkeling van besturingssystemen, dus "daar nog wat aan proberen te doen" is een understatement. De enige kritiek die ik van hem kan vinden aan het adres van Turing en Von Neumann heeft te maken met zijn afkeer van antromorfismen. Von Neumann vergeleek computers met het menselijke brein, Turing speculeerde dat machines zouden kunnen denken (volgens Dijkstra van dezelfde orde als stellen dat onderzeeërs zwemmen), en dáár maakte hij bezwaar tegen.
30-06-2016, 13:33 door Anoniem
Door Zeurkool:
Door Anoniem: Ik hoop dat ze eindelijk de user interface eens af gaan maken. Het is gekmakend en onbruikbaar op dit moment.

Je kan je oude CRT scherm wel wegdoen hoor.

Het verband tussen een onbruikbare, onsamenhangende en spuuglelijke UI en een CRT monitor, ontgaat mij volledig.
30-06-2016, 13:58 door Anoniem
Door Zeurkool:
Door Anoniem: Ik controleer iedere dag even de instellingen + privacy. Vandaag stonden er weer twee instellingen anders waarvan ik zeker weet dat ik ze uit had gezet. Blijven opletten met de Windows 10 privacyrover.

Broodje aap verhalen de wereld in helpen siert je niet. Als er instellingen veranderen dan heb je waarschijnlijk iets opgelopen op een torrent site of zo.

Het Windows 10 privacy virus misschien?
https://www.youtube.com/watch?v=u1kGMCfb2xw (auteur heeft bij Microsoft gewerkt)

"Je kan je oude CRT scherm wel wegdoen hoor."
Ughhh... een vormgeving die witter is dan de KKK, en een kleuren keuze waar een Windows 95 gebruiker met 265 kleuren het nog beter doet. Nee die CRT past prima bij deze jaren 80 look (1986 om precies te zijn).

Begrijp me niet verkeerd het material design van Google is erg rustig en prettig om naar te kijken, maar Microsoft heeft echt de meest felle kleuren genomen voor het ontwerp van Windows 10. Om nog maar te zwijgen over het zwaar beperkte settingsscherm (je moet steeds terug naar het oorspronkelijke configuratiescherm), als je software wilt verwijderen ga je weer heel leuk terug naar het oude Windows 7 configuratiescherm! en dat terwijl de tabletmodus aanstaat :') nee echt als je hiermee kan leven dan doe je zelf echt zwaar tekort.
30-06-2016, 14:14 door karma4 - Bijgewerkt: 30-06-2016, 14:27
Ik kan weer geen chocola van jouw bijdrage maken! (Het lijkt wel erger te worden en demonen; Von Neumann, Turing en Edsger Dijkstra erbij halen helpt ook niet echt.)
Muria het zijn de grondleggers van de huidige stand van ICT. Ooit Mt jacquard de automatisering van de weverijen.
Met de beperkte technische mogelijkheden is er voor gekozen om data / gegevens en code / logica niet gescheiden te houden.
Dat leverde goed werkbare bruikbare systemen op.
Elk voordeel heeft zijn nadeel. Het niet gescheiden houden betekent dat de deur voor misbruik open gezet is.
Ik ken een OS waar de basis was dat memory gemarkeerd werd op hardware niveau op welke ring het gebruikt werd. Mits het draaiende proces de zelfde toegang bood was het memory toegangkelijk, anders niet. Zie de striktescheiding van de verwerkingen.

Confinement in selinux is een redelijk lastig iets. Als je definities aanpast zul je de demons, servers, in leken taal moeten herstarten. IT architecten raden het gebruik af wegens de beperkingen bij de os beheerders. Ja er is een aardige strijd gaande rond initd, meegekregen?
Hoe vaak dat je dat er onder Linux een goede secùrity inrichting die aansluit op de gebruikers / bedrijfs eisen gedaan wordt.. Wat ik beleef ... kansloos.
Dijkstra was een voorvechter voor betrouwbare logica.
30-06-2016, 14:26 door Anoniem
Je ziet nu de 'strijd' tussen tevreden en ontevreden Windows 10 gebruikers ontbranden, precies op het moment dat Microsoft zijn opdringstrategie moet afbouwen omdat straks Windows 10 niet meer gratis is, en je klanten niet voor een opgedrongen upgrade mag laten betalen volgens de wet. Dat Windows 10 na een jaar nog zo imperfect is en richting abonnement gaat voorspelt weinig goeds, al worden de 'tevreden' Windows 10 gebruikers nu ook steeds agressiever in hun liefdesbetuigingen en in hun verdedigen van adware, bloatware en spyware.
2015 zal de boeken ingaan als een breekpunt voor Microsoft.
30-06-2016, 14:53 door Anoniem
Zeurkool: Broodje aap verhalen de wereld in helpen siert je niet. Als er instellingen veranderen dan heb je waarschijnlijk iets opgelopen op een torrent site of zo.

Nee, nee, nee, nee... Hoewel ik torrents gebruik blijft het oppassen geblazen. Niet voor niets staan álle privacysettings bij een kale Win10-isntallatie volledig open!
30-06-2016, 17:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Neem aan dat win defender vooral word uitgebreid tegen KMSpico, DazLoader En Win Activator :)

Tja, als je windows niet genuine is kan je het gewoon blijven gebruiken en krijg je ook de updates nog. Je kan alleen sommige cosmetische dingen niet veranderen en een nag screen. Thats it. Dat is beter dan op het web te gaan zoeken naar de door jouw genoemde loaders die vaak nog verpakt zitten met een shitload aan mallware en trojans. Daar mee is het ook mogelijk om bijvoorbeeld upgrades te gebruiken. Windwos 7 + activator, dan windows 10 upgrade en tada een legale windows tien. Hoewel dat feest over een maand ook voorbij is.

Tadaa, niks legaals. Wat illegaal is in Windows 7 wordt echt niet ineens legaal als je naar Windows 10 gaat. Anders dan voorheen is de activatie niet meer lokaal maar op de servers van Microsoft. Die kijken niet naar een schakelaartje maar de hele configuratie en je licentie Windows 7 (of whatever). Reken er maar op dat je hard op je bek gaat met dat soort dingen, ook al besef je dat nu nog niet.
30-06-2016, 18:08 door Anoniem
Door Anoniem: Je ziet nu de 'strijd' tussen tevreden en ontevreden Windows 10 gebruikers ontbranden, precies op het moment dat Microsoft zijn opdringstrategie moet afbouwen omdat straks Windows 10 niet meer gratis is, en je klanten niet voor een opgedrongen upgrade mag laten betalen volgens de wet. Dat Windows 10 na een jaar nog zo imperfect is en richting abonnement gaat voorspelt weinig goeds, al worden de 'tevreden' Windows 10 gebruikers nu ook steeds agressiever in hun liefdesbetuigingen en in hun verdedigen van adware, bloatware en spyware.
2015 zal de boeken ingaan als een breekpunt voor Microsoft.

"en richting abonnement gaat "

Hoe komen jullie toch aan die onzin?

De Windows 10 *upgrade* wordt vanaf 29 Juli betaald, verder niks.
30-06-2016, 21:00 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 30-06-2016, 21:02
[Verwijderd]
01-07-2016, 10:24 door Anoniem
Even de handen omhoog van iedereen die de onafgebroken marketing bloat en NieuwSpraak van Microsoft nu nog altijd voor zoete koek aanneemt en hun beloftes serieus neemt?
Voor de anderen: Pak nu je Surface en druk op het kruisje om jouw kopie van 'de laatste Windows ooit' nu te betalen voor je hele familie.
01-07-2016, 15:26 door karma4 - Bijgewerkt: 01-07-2016, 16:18
Ik zeg even beleefd dat ik niet anders heb beleefd dan dat er met Linux een perfecte security inrichting werd gerealiseerd, die ook aansloot op de gebruikers en bedrijfseisen.

Je mag beweren wat je wilt helaas wordt het daardoor niet waar. Ik heb enkel de ellende gezien waar os fanaten de bedrijfssecurity volgens de open standaarden gewoon saboteerden ooit van iso27k gehoord. Vervolgens beweerden dat het allemaal volgens hun prachtig was.

Nee ze snapten echt niet dat het fout was. Dank je voor de zelfde toonzetting. Het toont aan dat er nog een lange weg te gaan is
Voor mij zij de gevoelige bedrijfsgegevens leidend in de genoemde vormen. Een os is slechts een randvoorwaarde.

Overigens als data en code gescheiden zou zijn dan zouden buffer overflows (data) nooit tot willekeurige code executie kunnen leiden. Hoeveel cve's hebben die opmerking meegekregen, zeer veel. De tegenspraak ligt voor je maar de logische conclusie wil je niet hebben. Als je Dijkstra zou volgen dan gaat het die denkprocessen. Een voorgekauwd trucje nadoen en als waarheid toeteren is bedreigend niet structrureel oplossend
01-07-2016, 21:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-07-2016, 06:30 door karma4 - Bijgewerkt: 02-07-2016, 06:30
Door Muria:
Gelukkig snap jij het wel...
Dat is niet zo relevant. Ik ben niet zo belangrijk.
Er zijn er helaas veel meer die de gaten zien. De datalekken met lamp stacks de big data omgevingen cloud. Iot. Jammer toch dat er zo weinig aandacht voor is om iets goed te doen.
02-07-2016, 08:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-07-2016, 12:57 door Anoniem
Elke keer als Windows 10 een update doorvoert, werkt de ELAN mousepad niet meer. Het zal wel niet safe zijn, maar ik heb de updates uitgezet. If it ain't broke, don't fix it.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.