image

CBS: meer huishoudens met tablet dan desktop

donderdag 30 juni 2016, 09:31 door Redactie, 2 reacties

Vorig jaar waren er voor het eerst meer huishoudens in Nederland met een tablet dan een desktopcomputer, zo beweert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een vandaag verschenen rapport. Had 39 procent in 2013 een tablet; in 2015 was dit 58 procent.

Daarmee verdringt de tablet de desktopcomputer in huis, die bij de helft aanwezig is. De smartphone is inmiddels te vinden in 73 procent van de Nederlandse huishoudens, inmiddels ook net iets vaker dan een laptop. De desktop heeft de afgelopen jaren terrein verloren, tablets en smartphones rukken juist op. Inmiddels gebruikt ook 23 procent van de 65-plussers daarvoor een smartphone.

Smartphone

Voor internet op andere plekken dan thuis of op het werk is de smartphone veruit het populairst. In 2015 gebruikte 67 procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder een smartphone voor mobiel internet, aldus het CBS. In 2012 was dat nog 40 procent. Ook de tablet en laptop worden steeds meer onderweg gebruikt. Een kwart van de mensen gebruikt deze apparaten voor mobiel internet. De tablet lijkt daarbij ook langzaam de laptop voorbij te streven.

De smartphone wordt in alle leeftijdsgroepen het meest gebruikt. In 2015 was dit ook onder 65-plussers het meest gebruikte apparaat: 23 procent. Zij zijn daarnaast vaker mobiel online met een tablet in plaats van met een laptop. De laptop wint het alleen bij de 12- tot 25-jarigen nog van de tablet.

Reacties (2)
30-06-2016, 10:47 door Anoniem
Ik heb pc, laptop én tablet.
30-06-2016, 15:34 door Anoniem
Met zo'n tabletje op de bank een beetje surfen is op zich wel ideaal. Alleen zou ik nooit en te nimmer mijn desktop-PC, of in ieder geval een laptop willen missen in huis. Een fysiek toetsenbord vind ik persoonlijk toch het fijnst. Je administratie doen met een tablet is toch niet heel erg handig met sommige taken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.