Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Hoe website blokkeren voorkomen?

02-07-2016, 15:09 door Anoniem, 15 reacties
(Moderator, Ik hoop dat ik dit bericht op de juiste plek heb gepost)

Ik beheer voor een klant een website die teksten bevat die bepaalde regiems niet welgevallig zullen zijn (denk hierbij bijvoorbeeld aan het bekritiseren van gezag), en ben bang dat die site door zulke regiems kan worden geblokkeerd. Hoe kan dit worden voorkomen? Door de site op het darkweb te plaatsen?
Reacties (15)
02-07-2016, 19:18 door Anoniem
Ja je kan het op het darkweb plaatsen als dat wel toegankelijk is vanuit die bepaalde regimes. Echter het nadeel, het darkweb is minder makkelijk toegankelijk voor jan met de pet... Dus het hangt van je doel groep af
02-07-2016, 20:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-07-2016, 22:50 door MathFox
Het is lastig om een blokkade door een nationale firewall te omzeilen of doorbreken, maar er zijn wel mogelijkheden om jouw informatie verspreid te krijgen.

Een normale http(s) site voor personen die "toevallig" (zaken of vakantie) zich buiten de firewall of het gebied van blokkerende ISP's bevinden.
VPN gebruikers met tunnels door de firewall of om de blokkade; proxies.
Een TOR .onion site, Freenet virtuele website, etc. Maar dan moet TOR en Freenet wel door de firewall komen.
Sneakernet: maak het makkelijk om een kopie van de site op USB stick, SD kaart of andere storage mee te nemen. Wordt makkelijker als de site een tarball voor download beschikbaar maakt.
Bittorrent: maak een torrent aan voor de site zodat er duizenden backups beschikbaar zijn. (En wees niet verbaasd als dat op onbegrijpelijke wijze door de nationale firewall wordt doorgelaten.)
02-07-2016, 23:09 door Anoniem
Gebruiker Muria stelt een uitstekende vraag.

"klant" zou ook een door de EU betaalde web-troll kunnen zijn:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/9845442/EU-to-set-up-euro-election-troll-patrol-to-tackle-Eurosceptic-surge.html
03-07-2016, 01:58 door Anoniem
Voor dit soort berichten is er een term beschikbaar, destijds bedacht door F.RAVIA (R.I.P.) "luring". "Luring" is een soort vissen naar informatie, zonder dat duidelijk blijkt hoe de informatie gebruikt gaat worden. Is dit een "Feind hört mit!" verhaal, voor een binnenpolitiek correct doel, gaat dit om het omzeilen van de Grote Vurrmuur of is het hengelen naar info ten dienste van een helper van onze commerciële surveillancestaat, die politiek onwelgevallige uitingen wenst te censureren. U ziet het bericht zelf nog wel, maar voor anderen wordt het gecensureerd/geblokkeerd. Delen met anderen wat u eigenlijk niet wil delen is een vrij onvoorzichtige houding. Vroeger stonden we er niet zo bij stil, inmiddels is er in vrij rap tempo van alles veranderd. Kijk maar eens hoe men reageert bij promotie van een bepaalde staat in het Nabije Oosten bijvoorbeeld. Heel beangstigend dit alles en dan hierom naar darknet of op tor te moeten verhuizen om een bepaalde mening te ventileren? Nog niet zo lang geleden ongehoord. Ik kan er nog niet zo goed aan wennen allemaal.
03-07-2016, 06:19 door Anoniem
Ik smurf het niet interresant om op dit onderwerp te reageren:

Ilja, \\//

& Nu de caqptcha nog...
03-07-2016, 09:11 door JanAnoniem
Door Muria: Aan welke regimes denk je hierbij?

Dan denk ik aan deze landen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Internetcensuur
03-07-2016, 09:20 door JanAnoniem
Door Anoniem: Gebruiker Muria stelt een uitstekende vraag.

"klant" zou ook een door de EU betaalde web-troll kunnen zijn:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/9845442/EU-to-set-up-euro-election-troll-patrol-to-tackle-Eurosceptic-surge.html

Deze klant is geen web-troll.
03-07-2016, 10:47 door JanAnoniem - Bijgewerkt: 03-07-2016, 10:48
Door Anoniem: Voor dit soort berichten is er een term beschikbaar, destijds bedacht door F.RAVIA (R.I.P.) "luring". "Luring".....

Misschien was ik niet duidelijk genoeg. Het gaat om deze website: http://www.gospelofthomas.org
Klant sluit niet uit dat de website door sommige regimes geblokkeerd wordt. Er vanuit gaand dat de website geblokkeerd wordt was mijn vraag: of het zinvol is om de site ook op het dark web te plaatsen, bv. zo: gospelofthomas.onion
03-07-2016, 13:10 door didrix
Is het zinvol om een TOR hidden service op te zetten? Nee, niet zolang de website gehost wordt buiten het censurerende regime. Om een TOR hidden service te bereiken moet je namelijk kunnen verbinden met TOR en wanneer je kan verbinden met TOR ben je al om de censuur heen.
03-07-2016, 13:19 door MathFox
Door WebmasterT:
Misschien was ik niet duidelijk genoeg. Het gaat om deze website: http://www.gospelofthomas.org
Klant sluit niet uit dat de website door sommige regimes geblokkeerd wordt. Er vanuit gaand dat de website geblokkeerd wordt was mijn vraag: of het zinvol is om de site ook op het dark web te plaatsen, bv. zo: gospelofthomas.onion
Het is niet triviaal om een specifieke .onion naam te genereren, maar met voldoende CPU cycles kun je wel richting een 5 of 6 karakters match komen. Is het zinvol? Dan komt de vraag "hoeveel tijd wil je investeren in een handvol extra bezoekers?" Een TOR onion node opzetten is niet zo moeilijk; ik denk dat jij eerst een paar uurtjes moet besteden aan de documentatie over het opzetten van een "Hidden Service" op https://www.torproject.org/. Lees je ook in op de TOR wiki over hoe je je site "vindbaar" maakt.
Vergeet niet dat als je een normale website samen met de onion site op dezelfde machine host je kwetsbaar bent voor de autoriteiten in het land van hosting (die de website met een juridisch bevel uit de lucht kunnen halen) en voor overheids-hackers die vanaf twee kanten je website kunnen aanvallen.
03-07-2016, 13:47 door JanAnoniem
MathFox,
Jij en de anderen hebben me het e.e.a. duidelijk gemaakt, maar wat bedoel je precies met TOR wiki?
03-07-2016, 14:03 door Anoniem
In een tijd van verlichting is dit allemaal niet zo'n probleem. In de tijd van de Albigenzen vervolgingen leidde dit tot brute uitdelging van degenen die in hun leringen de Demiurg verantwoordelijk stelden voor al het kwaad in de wereld. Komen we nu langzamerhand, maar veel subtieler en uitgekookter en met verbeterde technische middelen weer uit op een Nieuwere Donkere Eeuw, Een tijd, die begint met Facebook censuur, het uitfilteren en blokkeren van politiek niet correcte uitingen (denk aan euro migratie scepticisme), die niet wordt getolereerd en tegengewerkt? Het nieuwe Alhambra zal zich veel noordelijker bevinden van Toledo.
Ik denk dat van het Gospel van Thomas de nieuwe "Forces that Be" niet zo heel lang wakker zullen liggen, maar van een actieve beweging als Falung Gong wel. Als er een Internet index komt en er niet langer tax free bepaalde hyperlinks kunnen worden geplaatst of ieder onder persoonlijke naam of slechts met eu-ID het Internet op kan, is die Nieuwere Donkere Tijd echt aangebroken. Tot dan, is het koffiedik kijken, maar we moeten wel blijven opletten.
03-07-2016, 15:42 door Ramon.C
Door WebmasterT: MathFox,
.wat bedoel je precies met TOR wiki?

https://trac.torproject.org/projects/tor/wiki
03-07-2016, 16:46 door Ramon.C
Zolang een site echt populair wordt dat "hen" niet aan staat, dan kan je een blokkade bijna niet voorkomen. Wat wel zou kunnen helpen:

Afwisselen met proxy's b.v
https gebruiken
dynamische ip

..kost meer tijd en werk maar het resulteert.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.