image

EU trekt 450 miljoen euro uit voor aanpak cybercrime

dinsdag 5 juli 2016, 09:44 door Redactie, 3 reacties

De Europese Unie trekt de komende jaren 450 miljoen euro uit voor de aanpak van cybercrime en cyberdreigingen, zo is vandaag bekend geworden. De investeringen zijn onderdeel van een actieprogramma om de Europese cyberweerbaarheid en cybersecurity-industrie te vergroten.

Zo wordt er ingezet op het versterken van de samenwerking op het gebied van cybersecurity en cyberincidenten, alsmede het ondersteunen van de Europese markt voor cybersecurityproducten en -diensten. Er zal onder andere worden gekeken naar de mogelijkheid van een framework voor het certificeren van relevante ict-producten en -diensten, zodat eindgebruikers bijvoorbeeld via een label kunnen zien hoe veilig een product is. Het trainen en onderwijzen van Europeanen vormt ook een belangrijk onderdeel van het actie plan. Het is de bedoeling dat er een platform voor training en educatie komt, zodat meer Europeanen over de juiste vaardigheden beschikken.

Tevens wordt er een publiek-privaatpartnerschap met de cybersecurity-industrie opgericht. Dit partnerschap zal zich inzetten voor zaken als privacy by design, training, innovatie, identiteitsmanagement, regulatie en certificeringen. De EU zal 450 miljoen euro in het partnerschap investeren en verwacht dat bedrijven het drievoudige zullen bijleggen. Het partnerschap zou in het eerste kwartaal van 2017 van start moeten gaan.

Reacties (3)
05-07-2016, 10:41 door Anoniem
Ik vind de doelstellingen nogal vaag: cybersecurity...cyberdreigingen....valt daar ook encryptie onder? Ik wil niets suggereren hoor, maar ik vertrouw politici gewoon niet meer als het over digitale zaken gaat.
05-07-2016, 11:48 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vind de doelstellingen nogal vaag: cybersecurity...cyberdreigingen....valt daar ook encryptie onder? Ik wil niets suggereren hoor, maar ik vertrouw politici gewoon niet meer als het over digitale zaken gaat.

Dat is waar ik ook aan dacht.
05-07-2016, 17:48 door karma4
Politici eigenlijk alle bestuurders denken in budgetten ofwel geld met vaag omlijnde doelen. Het bericht is ongewoo vrij helder en duidelijk.
Er wordt geld gegeven aan:
# communicatiedeskundigen met cyber deskundigen om fraaie richtlijnen met certifivering op te stellen. Niet veel anders dan voor de volwassen producten automotive elekra voedsel etc al gebeurt. Dat moet in alle talen beschikbaar komen.
# er wordt aan de private markt het nodige werk uitbesteed. Een genoemd bedrag is wat zij inleggen met de verwachting dat de private partijen het nodige ook inleggen.

Zo werkt politiek en management dat is een andere wereld dan wat coderen en bouwen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.