image

EC wil strengere regels voor bitcoin en prepaid betaalkaarten

dinsdag 5 juli 2016, 17:47 door Redactie, 21 reacties

De Europese Commissie wil de mogelijkheden om anoniem te betalen aanpakken door strengere regels voor het gebruik van digitale valuta zoals bitcoin en anonieme prepaid betaalkaarten voor te stellen. Als het aan de Europese Commissie ligt gaat er strengere wetgeving voor online platformen gelden waar bitcoins en andere digitale valuta worden verhandeld.

Deze partijen zouden straks uitgebreider hun klanten moeten controleren en verdachte transacties moeten melden. De anonimiteit van bitcoin en andere digitale valuta moet zo worden gestopt, aldus de Europese Commissie. Daarnaast wil de Europese Commissie het gebruik van anonieme prepaid betaalkaarten aanpakken. Zo moeten gebruikers van dergelijke kaarten al bij een bedrag van 150 euro worden geïdentificeerd in plaats van 250 euro en worden de verificatie-eisen voor klanten uitgebreid.

"Het voorstel zal nationale autoriteiten helpen om de mensen op te sporen die hun financiën verbergen om misdrijven zoals terrorisme te plegen", zegt vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans. "Lidstaten kunnen straks belangrijke informatie delen over wie de eigenaar van bedrijven is, wie erin online valuta handelt en wie er prepaidbetaalkaarten gebruikt." Het Europees Parlement en de EU-lidstaten moeten zich nog over het voorstel uitlaten voordat het eventueel in kan gaan.

Reacties (21)
05-07-2016, 17:56 door Anoniem
Was privacy niet een Europees Recht?
05-07-2016, 18:09 door Anoniem
Binnen kort komen er ook tracers in het munt en papier geld zodat ook deze geld stromen gecontroleerd kunnen worden. Teven worden overal camera's op gehangen. Te beginnen van openbare gebouwen vervolgens sportzalen gevolgd door winkels en tenslotte bij u thuis. Door dat kwaad willende dan nog altijd in blinde hoeken zich kunnen ophouden word van af medio 2021 iedereen van af 12 jaar voorzien van een chip. Als deze hele operatie af gerond is zillen ook kinderen van af hun geboorte een chip krijgen.
Dit alles natuurlijk voor de veiligheid van uw kinderen etc bla bla bla
Gebruikers van het TOR netwerk zullen worden opgespoord en preventief veroordeeld worden op het beramen van een criminele activiteit. Eigenaren van een node hebben we nooit meer wat vernomen.........
V

Of is het tijd om de EU te overspoelen met Openbaarheid van bestuur verzoeken? We hebben immers recht op deze gegevens. Laten we beginnen met de inkomsten neven inkomsten en bonnetje van F Timmermans
05-07-2016, 18:33 door Anoniem
Anonieme Prepaid kaarten? Bestaat zoiets? In Nederland is 3V te koop, maar dat is niet anoniem. Wel prepaid.

Overigens, terrorisme maakt ook veel gebruik van creditcardfraude als financieringsbron (http://www.shift4.com/pdf/s4-wp0806_terrorism-and-credit-card-information-theft.pdf). Een Engels spreekwoord zegt: Adding insult to injury, het is erg genoeg om op die manier bestolen te worden zonder ook nog eens met dat geld weer bommen onder je voeten te krijgen... Misschien een idee om nu eindelijk daar eens wat aan te doen? Of zijn die partijen te sterk voor je, beste Europese Commissie?
05-07-2016, 19:01 door Anoniem
De EU-fascisten hebben weer veel leuks voor ons in petto terwijl de onderliggende problemen nooit worden aangepakt!
05-07-2016, 19:06 door Anoniem
De focus zou juist moeten liggen op het garanderen van het betalingsverkeer. Dat je de bitcoin exchanges en online wallets kan vertrouwen.
Dan heb je pas een goede basis waarop je (wellicht verdere regulering) kan bouwen.

Maar ja, de simpele zielen in Europa..
05-07-2016, 19:31 door Anoniem
Zeer onlangs voor het eerst een prepaid betaalkaart aangeschaft in plaats van creditcard, zodat amazon me niet meer eindeloos kan tillen voor een automatisch aangevinkt "prime membership" dat ik nooit had gewild en absoluut nooit had besteld. Nou krijgen we dit weer. Ben ik ineens een halve crimineel ofzo? Omdat ik mijn betalingen veilig en overzichtelijk wil houden en ze zo goed als ik kan wil afschermen voor ontoelaatbare graaiers zoals dat amazon "prime membership"?
05-07-2016, 19:38 door Skizmo
De anonimiteit van bitcoin en andere digitale valuta moet zo worden gestopt

Te laat... jack is out of the box and he doesn't go back in.
05-07-2016, 20:11 door Anoniem
Als ik dit soort voorstellen en de beweegredenen ervan lees, vraag ik me af hoe het uberhaupt mogelijk is geweest dat de mensheid eeuwenlang heeft kunnen bestaan met het anonieme betaalmiddel genaamd "geld"...
05-07-2016, 20:30 door Anoniem
De anonimiteit van bitcoin en andere digitale valuta moet zo worden gestopt, aldus de Europese Commissie.

En daarmee is voorgoed glashelder geworden dat het steeds terugkerende stimuleren van (standaard) digitaal betalen (ten koste van contant betalen) er louter en alleen op is gericht om elke mogelijke anonimiteit, dus privacy, van het betalingsverkeer af te halen.
In de toekomst moet voor de overheid van iedere burger in een oogopslag volkomen helder zijn waar het zijn haar centjes aan heeft besteedt.

"De anonimiteit van valuta moet worden gestopt!"
Welkom in onze Euro-politiestaat.

De controlestaat waar iedereen bij elke aankoop van wat dan ook alvast ook een argument mag bedenken waarom het dat product heeft gekocht, want vroeg of laat zal er wel een keer vanuit de overheid een dwingende vraag komen over jouw uitgavenpatroon!
En anders geen vliegticket, trein of buskaartje.
Om mee te beginnen.

Ondertussen werd er ook alvast hard gewerkt aan het invoeren van pseudo encryptie, alleen door de overheid opgegeven encryptie soorten met achterdeur is toegestaan en online ssl alleen met gebruik van door de overheid gegenereerde certificaten.

Wakker worden!!!

Zullen we nou eindelijk eens beginnen te vragen om hard, uitgebreid en overtuigend cijfermateriaal dat ook daadwerkelijk aantoont om wat voor problemen het gaat? Aantoont hoe het zich verhoudt binnen een context in plaats van zaken maar op te blazen zonder zinnige context?
Anders blijven we staan te kijken naar steeds nieuwe pseudo discussies die eigenlijk nergens op gebaseerd zijn, behalve dan op de wens van een bepaalde niet bijster goed gecontroleerde club diensten die internationaal de politieke dienst zijn gaan uitmaken.

Als we dit soort pseudo discussies om door een kleine groep gewenst beleid meer en meer gaan toestaan wordt het tijd dat we ook maar eens hardop gaan accepteren dat de huidige politiek vooral toneel behelst, toneel dat niemand meer om aan te zien vind en eigenlijk alleen nog is bedoeld als excuus voor ons eige.
Een excuus om onszelf te doen geloven dat we in een democratie, een rechtsstaat zo je wil, leven. Kuch.

Als je dat ook niet wil omdat je dit permamente politiestaattoneel niet meer trekt, vraag dan vaker om 'Boter bij de vis'

Cijfers bij de wensen! Beste Fabeltjeskrantjesmensen
05-07-2016, 21:09 door Anoniem
Door Anoniem: Was privacy niet een Europees Recht?
Ja, en het is nog de vraag of deze zoektocht naar 'terroristen' niet afgestraft gaat worden door de Europese rechter.
05-07-2016, 21:22 door Anoniem
Ze vergeten de anonieme betalingen in de vorm van goederen en diensten .

Werkt perfect btw .
05-07-2016, 23:25 door Anoniem
Dat wordt weer teruggaan naar betalen in schelpen en/of natura!
06-07-2016, 01:19 door Anoniem
Door Anoniem: Als ik dit soort voorstellen en de beweegredenen ervan lees, vraag ik me af hoe het uberhaupt mogelijk is geweest dat de mensheid eeuwenlang heeft kunnen bestaan met het anonieme betaalmiddel genaamd "geld"...

Tot 1950 was betalen nooit anoniem, of denk je dat de bakker je niet kende toen je destijds voor je brood betaalde? Of dat je wat op je kerfstok had in je café?
06-07-2016, 08:47 door Anoniem
Door Anoniem: Ze vergeten de anonieme betalingen in de vorm van goederen en diensten .

Werkt perfect btw .

Ja, je moet hier eens zien hoe gemakkelijk het ruilen van wapens hier gaat. Een groepje mensen bij elkaar op een terras. Een swipe van een vinger en de container staat op iemand anders naam.

Peter
06-07-2016, 09:21 door Anoniem
Door Anoniem: Anonieme Prepaid kaarten? Bestaat zoiets? In Nederland is 3V te koop, maar dat is niet anoniem. Wel prepaid.


Het enige wat 3v controleerd is
1) een werkend email address (hotmail.com werkt prima)
2) een bestaand naam en address (willekeuring address kiezen/zoeken met google werkt prima)
3) een werkend sms nummer om eenmalig een je account te activeren (prepaid sim werkt prima)

SMS simkaart koop je anoniem met contant geld
3V tegoed koop je anoniem met contant geld
en een hotmail account maak je probleemloos anoniem aan

Het bij stap2 opgeven van iemand anders zijn naam en address heet fraude, maar daar zal een crimineel zig niet druk over maken.
06-07-2016, 11:39 door Reinder
Door Anoniem: Tot 1950 was betalen nooit anoniem, of denk je dat de bakker je niet kende toen je destijds voor je brood betaalde? Of dat je wat op je kerfstok had in je café?

Zucht. Snap je zelf ook niet dat er een groot en wezenlijk verschil zit tussen de bakker op de hoek, die je kent, waarbij je in de buurt woont, en waarbij het niet uitmaakt hoe je precies betaald omdat je een persoonlijke relatie hebt met die partij, en een controlerend overheidsorgaan dat alle transacties wil opslaan, doorzoeken, analyseren en correleren?

Je bakker weet alleen dat je brood eet. En de bakker slaat het niet op in een database. En de bakker gaat niet 's avonds samen met de slager en de groenteboer proberen te correleren wat je zoals doet en laat. En de bakker heeft niet de mogelijkheid om op basis van je krentenbollen-consumptie in correlatie met je aangekochte reis naar Rome en de frequentie van je bezoek aan de kapper te bepalen dat je mogelijk gevaarlijk bent en even preventief ondervraagd of gevolgd dient te worden.

Als laatste nog even een Godwin er tegenaan: als mensen in 1950, met de "herinneringen aan" nog zo vers in het hoofd, hadden kunnen voorspellen dat er een mogelijkheid zou komen voor de staat om tot in detail centraal van alle burgers vast te leggen wat ze kopen, en waar en wanneer, dan zouden ze ogenblikkelijk wetgeving hebben aangenomen om het te verbieden. Het verbieden van anonieme betalingsmethoden met als doel criminaliteitsbestrijding is stap nummer zoveel op de met goede intenties geplaveide weg naar de totalitaire staat.
06-07-2016, 12:41 door Anoniem
Dat is het nadeel van Europa : een extra onbereikbare politieke laag bovenop wat we al hebben,
deze mensen hebben het zo druk, dat ze niet op jouw email of telefoontje reageren ( tenslotte ben jij niets/niemand ).

Conclusie : Als U het niet met ze eens bent, stap dan massaal over naar de prepaid kaarten en bitcoins nu het nog kan.
06-07-2016, 14:15 door Anoniem
Door Anoniem: Anonieme Prepaid kaarten? Bestaat zoiets? In Nederland is 3V te koop, maar dat is niet anoniem. Wel prepaid.

Overigens, terrorisme maakt ook veel gebruik van creditcardfraude als financieringsbron (http://www.shift4.com/pdf/s4-wp0806_terrorism-and-credit-card-information-theft.pdf). Een Engels spreekwoord zegt: Adding insult to injury, het is erg genoeg om op die manier bestolen te worden zonder ook nog eens met dat geld weer bommen onder je voeten te krijgen... Misschien een idee om nu eindelijk daar eens wat aan te doen? Of zijn die partijen te sterk voor je, beste Europese Commissie?

3V is zo anoniem als jij je e-mail systeem en internet verbinding anoniem kunt maken, dus anoniem!
06-07-2016, 15:13 door Ramon.C
En weer terrorisme als excuus gebruiken. Die "terroristen" hebben gewoon een rekening bij lugubere banken. En wie financiert deze kliek..

Juist.

Als zij terrorisme niet hadden, dan waren mensen echt niet bereid om dit soort regels te laten invoeren. Oud liedje.
10-07-2016, 16:36 door Anoniem
Door Anoniem: Dat wordt weer teruggaan naar betalen in schelpen en/of natura!

Of stukje goud en zilver, weegschaaltje en samenstelling vaststellen, en je kunt onbeperkt handelen
11-07-2016, 23:21 door Anoniem
De anonimiteit moet worden gestopt, want de overheden en / of Europese Unie willen belasting kunnen heffen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.