image

VS waarschuwt nu pas voor Symantec- en Norton-lekken

woensdag 6 juli 2016, 10:18 door Redactie, 2 reacties

Het Amerikaanse Computer Emergency Readiness Team (US-CERT), onderdeel van het ministerie van Homeland Security, heeft gisterenavond pas een waarschuwing voor ernstige beveiligingslekken in de beveiligingssoftware van Symantec en Norton afgegeven.

Via de kwetsbaarheden, die door onderzoeker Tavis Ormandy van Google werden gevonden, kan een aanvaller zonder enige interactie van de gebruiker volledige controle over de computer krijgen. Volgens Ormandy zou een computerworm zich op deze manier kunnen verspreiden. Het gaat in totaal om acht beveiligingslekken in 24 producten met de naam Symantec en Norton. Het beveiligingsbedrijf heeft inmiddels updates voor de problemen uitgebracht.

De waarschuwing van US-CERT is opmerkelijk laat. Zo kwam het Nederlandse Cyber Security Center (NCSC) al op 29 juni met een waarschuwing. Volgens US-CERT zijn er nog geen aanvallen waargenomen die van de kwetsbaarheden gebruikmaken, maar zijn de beveiligingslekken vanwege de impact en populariteit van Symantec-producten een aantrekkelijk doelwit voor aanvallers.

Reacties (2)
06-07-2016, 12:52 door _R0N_
Misschien omdat ze er zelf ook gebruik van maakten, ze moesten eerst opzoek naar een alternatief.
06-07-2016, 15:42 door Anoniem
Kreeg zelf na installatie van de twee belangrijke upgrades van Norton Internet Security van drie weken geleden en deze week meldingen van HitmanPro.alert dat er een indringer in IE 11 was geconstateerd met de dringende oproep niet in te loggen in beveiligde websites!

Bij de eerste upgrade bleek er ook nog eens een conflict te bestaan met Windows 7, waardoor de hele beveiliging in de soep liep.

Afijn, het heeft me dus de nodige uren gekost om de boel weer te repareren. Wat een ellende!

Heb destijds (jaren geleden) voor Norton gekozen omdat dit programma het meeste gebruikersgemak biedt/bood in vergelijking met andere bekende beveiligingsoftware.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.