image

Beveiligingsbedrijf Silent Circle in zwaar weer

donderdag 7 juli 2016, 15:43 door Redactie, 0 reacties

Beveiligingsbedrijf Silent Circle, maker van de beveiligde smartphone Blackphone, verkeert in zwaar weer. Zo heeft het 15% van het personeel ontslagen en is het in een juridisch gevecht met smartphonefabrikant en voormalig partner Geeksphone verwikkeld.

Samen met Geeksphone ontwikkelde Silent Circle de eerste Blackphone. Geeksphone claimt nu dat het nog recht heeft op een bedrag van 5 miljoen dollar, maar Silent Circle weigert te betalen. Uit de gerechtelijke documenten die openbaar zijn geworden blijkt de vraag naar en de verkopen van het toestel erg tegen te vallen. Silent Circle moest zelfs extra kapitaal ophalen zodat het zich weer op de beveiligingssoftware kan richten die het naast de Blackphone aanbiedt en het opvangen van de verliezen door de tegenvallende verkopen.

In een reactie tegenover zakenblad Forbes blijft medeoprichter en voorzitter Mike Janke optimistisch. Hij stelt dat de strategische verschuiving door zich op bedrijven te richten succesvol is en dat elk bedrijf met veranderingen te maken krijgt. De CSO van Silent Circle laat daarnaast weten dat er geen faillissement zal worden aangevraagd. Wat betreft de lancering van de Blackphone 3 wordt er nu naar opties gekeken om de productiekosten te verlagen. In Nederland wordt de Blackphone door KPN aan zakelijke klanten aangeboden. Onlangs liet beveiligingsexpert Jon Callas, medeoprichter van Silent Circle, weten dat hij opnieuw voor Apple ging werken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.