image

Facebook test versleutelde chatberichten in Messenger

zaterdag 9 juli 2016, 08:07 door Redactie, 0 reacties

Facebook is een test begonnen met het versleutelen van berichten in Facebook Messenger. Het gaat om end-to-end-encryptie, zodat niemand de inhoud kan lezen behalve de afzender en de ontvanger. Hiervoor maakt Facebook gebruik van het Signal Protocol van Open Whisper Systems.

Hetzelfde protocol wordt ook door WhatsApp en Signal gebruikt. De encryptie-optie in Facebook is echter alleen beschikbaar bij 'geheime gesprekken' en moet zelf door gebruikers worden ingeschakeld. Standaard werkt Facebook Messenger op verschillende apparaten. Gebruikers kunnen zo met elkaar blijven chatten als ze van apparaat wisselen. Geheime gesprekken kunnen echter alleen op één apparaat worden gelezen. Daarnaast kunnen gebruikers in geheime gesprekken geen gif-afbeeldingen en video's gebruiken en worden verschillende andere opties niet ondersteund.

De optie om geheime gesprekken te houden wordt nu op een beperkte schaal getest, maar Facebook geeft aan de optie deze zomer voor meer gebruikers toegankelijk te maken. "Ik heb een vroege versie van het systeem bekeken. Het maakt gebruik van het Signal-protocol met een versleutelde lokale opslag. Je moet encryptie per gesprek inschakelen", zegt de bekende cryptografieprofessor Matthew Green op Twitter. "Hoe dan ook, dit voegt 900 miljoen gebruikers toe aan de groep mensen die versleuteld kan chatten. Het lijkt lastig om de geest nog terug in de fles te stoppen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.