image

Obama vindt dat VS cybersecurity moet verbeteren

maandag 11 juli 2016, 10:20 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse president Obama vindt dat de Amerikaanse overheid de manier waarop het met cybersecurity omgaat moet verbeteren. "Ik maak me zorgen. Ik vind dat we het nog niet perfect doen. Het moet beter. We moeten van onze fouten leren", zo liet Obama tijdens een persconferentie in Madrid weten, zo meldt Reuters. "We weten dat er hackers in het Witte Huis zijn geweest", voegde hij eraan toe.

Obama maakt zich ook zorgen over hoe informatie zich binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken beweegt. "Het heeft te maken met de hoeveelheid informatie die wordt verstuurd, wie er toegang toe heeft; zorgen over cyberaanvallen en cybersecurity; zorgen over het versturen van informatie in real-time zodat we goede beslissingen kunnen maken, zonder dat het verkeerd wordt gebruikt of ons kwetsbaarder maakt", aldus de Amerikaanse president.

Hij wees naar de opkomst van e-mail, tekstberichten en smartphones die gigantische hoeveelheden data genereren. "Nu is het enorm makkelijk. Het houdt in dat ik in real-time informatie krijg waar sommige van mijn voorgangers weken op moesten wachten." De informatiestroom vormt ook een belasting voor het ministerie om uit te zoeken, te classificeren en te kijken hoe het wordt verzameld.

De informatiesystemen zijn volgens Obama namelijk kwetsbaar voor cyberaanvallen. "Onze tegenstanders proberen continu om deze verschillende systemen te hacken." De oplossing is volgens Obama niet om de informatie zwaarder te classificeren, want dan verdwijnen alle voordelen van deze nieuwe informatie omdat het te lang duurt om te verwerken.

Reacties (3)
11-07-2016, 15:53 door Anoniem
Amerika heeft nu lang genoeg gebruik gemaakt van alle lekken ?
Hebben ze nu iets nieuws gevonden in Amerika ?, nanotechnology om de wereld mee te domineren ?
11-07-2016, 15:59 door Anoniem
Obama vindt dat VS cybersecurity moet verbeteren

Wat is de nieuwswaarde hierachter, het zou nogal merkwaardig zijn indien hij dit niet zou vinden ?
11-07-2016, 18:15 door Anoniem
Door Anoniem: Amerika heeft nu lang genoeg gebruik gemaakt van alle lekken ?
Hebben ze nu iets nieuws gevonden in Amerika ?, nanotechnology om de wereld mee te domineren ?

nanotechnology bestaat al heel lang , nano thermite gebruikten ze in 2001 al tegen hun eigen volk .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.