image

Europol gaat namaak en piraterij op internet aanpakken

dinsdag 12 juli 2016, 12:21 door Redactie, 3 reacties

Europol gaat samen met het Intellectual Property Office van de Europese Unie piraterij en namaak op zowel het internet als daarbuiten aanpakken, zo heeft de opsporingsdienst vandaag bekendgemaakt. Het samenwerkingsverband tussen beide partijen heeft de naam Intellectual Property Crime Coordinated Coalition (IPC3) gekregen en zal Europese opsporingsdiensten en andere partners ondersteunen.

Volgens Europol is schending van intellectueel eigendom een groeiend fenomeen dat wereldwijd voorkomt en waar tientallen miljarden euro's in omgaan. De IPC3 moet bij de bestrijding van namaakgoederen en piraterij, zowel online als offline, technische en operationele ondersteuning aan Europese opsporingsdiensten gaan bieden. Het gaat dan om het coördineren van grensoverschrijdende onderzoeken, het monitoren van cybercrimetrends en het vergroten van bewustzijn bij zowel het publiek als opsporingsdiensten.

"Hoewel het internet een essentieel kanaal voor e-commerce is geworden, maakt het ook de illegale handel in namaakgoederen en de piraterij van goederen op een veel grotere schaal mogelijk", zo laat Europol weten. De opsporingsdienst wijst naar marktplaatsen waar allerlei namaakgoederen worden aangeboden. Goederen die grote risico's voor gebruikers met zich zouden meebrengen. De IPC3 valt binnen de operationele structuur van Europol en krijgt jaarlijks 500.000 euro van het Intellectual Property Office toegekend.

Reacties (3)
13-07-2016, 09:18 door Anoniem
Dit zeiden ze vorig jaar en het jaar daar voor ook al. Ondertussen kun je nog rustig allemaal namaak meuk via e-Bay en Alibabba bestellen.
13-07-2016, 12:12 door Anoniem
Hiervoor is BSA (https://bsa.nl/) toch in het leven geroepen?
19-07-2016, 16:09 door Anoniem
Door Anoniem: Hiervoor is BSA (https://bsa.nl/) toch in het leven geroepen?

BSA is door een aantal software bedrijven opgericht en heeft NIETS met opsporing of justitie te maken (en ook niet met fysieke goederen zoals nep merkkleding etc...).
En BSA is Nederlandse onzin die in het leven geroepen is om het NL bedrijfsleven door middel van angst licenties te laten kopen (de beruchte dreigbrieven uit de jaren 90).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.