image

Nederland en Singapore gaan samen aan cybersecurity werken

woensdag 13 juli 2016, 09:38 door Redactie, 0 reacties

Nederland en Singapore gaan samen aan cybersecurity werken, zo blijkt uit een Memorandum van Overeenstemming op het terrein van cybersecuriy dat de Cyber Security Agency of Singapore (CSA) en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) hebben getekend.

De samenwerking richt zich onder meer op uitwisseling van kennis en expertise en het delen van best practises en strategieën die gericht zijn op de bescherming van vitale infrastructuren. Ook bieden de organisaties elkaar toegang tot trainingen en workhops. De samenwerkingsovereenkomst betreft een periode van tenminste twee jaar. "Nederland en Singapore delen nauwe banden en onze landen zijn belangrijke knooppunten op terreinen als de lucht- en zeevaart, telecommunicatie en financiële sector”, aldus David Koh, chief executive van de CSA. "Een succesvolle cyberaanval op één van onze vitale infrastructuren kan daardoor een domino-effect hebben op andere vitale infrastructuren binnen de regio of zelfs wereldwijd."

Patricia Zorko, plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en directeur Cybersecurity van de NCTV sluit zich hierbij aan: "Om wereldwijd digitale veiligheid te bereiken moeten we verder kijken dan onze nationale grenzen en daarom is hechte internationale samenwerking van groot belang. Singapore en Nederland zijn weliswaar fysiek ver van elkaar verwijderd, maar tegelijkertijd vergelijkbaar: we zijn beiden belangrijke internetknooppunten en wereldwijd koplopers op het terrein van cybersecurity en innovatie."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.