image

Avast: hacks in Mr. Robot leerschool voor bedrijven

woensdag 13 juli 2016, 10:30 door Redactie, 2 reacties

De hacks die in het eerste seizoen van de populaire tv-serie Mr. Robot voorbijkwamen kunnen mkb-bedrijven echt iets leren, zo stelt anti-virusbedrijf Avast. Mr. Robot volgt de activiteiten van een hacker die, in tegenstelling tot veel Hollywoodfilms en -series, vaak realistisch worden weergegeven.

Avast heeft nu verschillende hacks die in de serie werden gedemonstreerd op een rij gezet. Zo wordt een server die niet up-to-date is gehackt, wat het installeren van updates onderstreept. Verder blijken accounts van een aangevallen organisatie niet met twee-factor authenticatie beveiligd te zijn, wat het eenvoudiger maakt om ze te hacken. En wordt de it-afdeling van het ziekenhuis waar de hoofdrolspeler zich laat opnemen door één persoon met een minimaal budget gerund, waardoor de veiligheid van de systemen te wensen overlaat.

Ook een hack van een wifi-netwerk laat zien dat het belangrijk is dat bedrijven hun access point goed beveiligen. Een andere aanvalsmethode die keer op keer in de serie terugkeert is het gebruik van social engineering. ""Mkb-bedrijven moeten zich zorgen maken dat iemand via social engineering toegang tot hun netwerk weet te krijgen. Daarom moeten werknemers worden geïnformeerd en waakzaam zijn", zegt Michal Salat van Avast.

Reacties (2)
13-07-2016, 15:10 door Anoniem
Mr. Robot is echt fantastisch, hele seizoen al 2 keer gezien, de realistischheid is echt toppie in deze film!
Ik raad hem heel erg aan!
13-07-2016, 16:16 door Anoniem
Geniale serie waar ik echt van geniet en mijzelf in kan herkennen :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.