image

Celstraf voor man die hielp bij hacken defensiebedrijven VS

donderdag 14 juli 2016, 10:58 door Redactie, 0 reacties

Een Chinese zakenman die Chinese militairen hielp bij het hacken van Amerikaanse defensiebedrijven is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 46 maanden. De 51-jarige zakenman vertelde militairen in China welke defensiebedrijven gehackt moesten worden, welke bestanden ze daar moesten stelen en waarom de gestolen informatie belangrijk was. Tijdens de jarenlange hackingcampagne werden allerlei gevoelige militaire gegevens buitgemaakt.

De Chinese zakenman bekende dat hij tussen oktober 2008 en maart 2014 met twee personen samenwerkte om toegang tot beveiligde netwerken in de Verenigde Staten te krijgen, waaronder systemen van Boeing. Zo was hij betrokken bij het stelen van militaire technische data, waaronder gegevens over het C-17 transportvliegtuig en bepaalde straaljagers.

Eén van de handlangers van de zakenman die op de systemen had ingebroken stuurde allerlei directory-overzichten terug, zodat de zakenman vervolgens kon aangeven welke bestanden gestolen moesten worden. Ook vertaalde de Chinese man de gestolen documenten van het Engels naar het Chinees. Daarnaast informeerde hij het Chinese leger over de gestolen gegevens en probeerde hij die te verkopen, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.