image

Datalek raakt klanten Typhone, Phonehouse en Media Markt

zaterdag 16 juli 2016, 07:59 door Redactie, 2 reacties

Door een beveiligingslek in een klantensysteem van telecomwebwinkel Typhone zijn de gegevens van maximaal 200.000 klanten van de winkel, alsmede zakenpartners Phonehouse, Media Markt en GSMEasy, een jaar lang blootgesteld geweest waardoor buitenstaanders de data konden benaderen.

Het gaat om adresgegevens, rekeningnummers en andere persoonlijke informatie, zo meldt het RD. Het datalek werd afgelopen week ontdekt tijdens het overzetten van het klantensysteem van Typhone. "Na de overname van Typhone door Relevant Holdings vond er een gefaseerde migratie van de systemen plaats waarbij dit lek is opgemerkt", laat CFO Paul Hoogewind in een e-mail aan klanten weten. Volgens de telecomwebwinkel zijn er geen signalen dat de gegevens ook daadwerkelijk zijn gestolen. Het lek is inmiddels gedicht en aan de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld.

Reacties (2)
16-07-2016, 12:04 door Anoniem
Als je bij migratie een lek ontdekt heeft dat waarschijnlijk te maken met het ontdekken dat je vanaf een andere lokatie dan gebruikelijk ook bij services of data kan zonder dat je de beveiliging hoeft aan te passen.
17-07-2016, 00:23 door Anoniem
Door Anoniem: Als je bij migratie een lek ontdekt heeft dat waarschijnlijk te maken met het ontdekken dat je vanaf een andere lokatie dan gebruikelijk ook bij services of data kan zonder dat je de beveiliging hoeft aan te passen.
Dat is puur giswerk. Daar is dit artikel veel te summier voor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.