image

Politie VS wil vingerafdruk dode man via 3d-printer namaken

donderdag 21 juli 2016, 16:13 door Redactie, 8 reacties

De Amerikaanse politie heeft de hulp van een 3d-printlaboratorium van een universiteit ingeschakeld om de vingerafdrukken van een dode man na te maken en zo zijn vergrendelde telefoon te ontgrendelen. Veel details over de zaak kunnen nog niet worden vrijgegeven, aangezien het onderzoek nog loopt.

Hoogleraar Anil Jain van de Michigan State University, gespecialiseerd in biometrie, deelde echter een aantal details met Fusion. De zaak gaat over een vermoorde man en de politie denkt dat er informatie over de moordenaar op de telefoon van het slachtoffer staat. Zonder passcode of vingerafdruk is het echter niet mogelijk om toegang tot het toestel te krijgen. In plaats van de fabrikant te benaderen besloot de politie naar Jain te stappen.

De politie hoopt dat hij een 3d-replica van de vingers van de verdachte kan maken om zo de telefoon te ontgrendelen. De vingerafdrukken van het slachtoffer waren al in handen van de politie, die ze vervolgens met Jain deelde. Aan de hand hiervan zijn nu alle vingerafdrukken van de verdachte in 3d nagemaakt, inclusief een laag van metalen deeltjes zodat de vingerafdrukscanner op het toestel ze zal accepteren. Of de afdrukken ook werken is nog onbekend. De hoogleraar wil ze eerst nog in het laboratorium testen, maar zegt ze over een aantal weken aan de politie te zullen geven.

Reacties (8)
21-07-2016, 21:19 door Anoniem
man man man wat een gedoe ... had zijn vingers afgesneden en ingevroren dan was al deze poespas niet nodig geweest .
22-07-2016, 09:19 door Anoniem
vingers afsnijden van ceo telefoon helpt vaak ook, al dan niet virtueel..
vs hebben wel een rare vorm van justitieel denken wat meer overeenkomt met cowboy denken.. als je niet mijn vriend bent ben je vijand. maarook de vijand van mijn vijand is vriend.. en dat is echt onzin en dom
22-07-2016, 09:37 door Infected
Maar de afdrukken zijn dus al gemaakt? Benieuwd of het gaat werken.
22-07-2016, 10:53 door SPlid
Door Anoniem: man man man wat een gedoe ... had zijn vingers afgesneden en ingevroren dan was al deze poespas niet nodig geweest .
Wordt wat lastig als ze alleen een skelet hebben liggen ;-)
22-07-2016, 10:55 door SPlid
Door Infected: Maar de afdrukken zijn dus al gemaakt? Benieuwd of het gaat werken.

Myth buster scenario, ik ben ook benieuwd, zodra dat lukt ga ik voortaan altijd handschoenen dragen (of mijn simpel te raden passcode aanpassen misschien :-) )
22-07-2016, 12:23 door Vandy
22-07-2016, 14:32 door Anoniem
Valse info om het publiek te laten geloven dat smartphones geen achterdeurtjes hebben. Misschien moet de FBI de CIA vragen, dan is het zo gepiept.
24-07-2016, 15:00 door Anoniem
Kunnen ze nog even snel de openstaande boetes pinnen voor de familie de overlijdingsactie naar de bank stuurt
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.