image

Tor gaat adres verborgen Tor-servers beter beschermen

dinsdag 26 juli 2016, 09:59 door Redactie, 0 reacties

Het Tor Project gaat de adressen van verborgen servers en websites op het Tor-netwerk beter beschermen, zo heeft de organisatie laten weten. Het Tor-netwerk laat gebruikers hun ip-adres verbergen en schermt het interverkeer af, zodat bijvoorbeeld internetproviders het niet kunnen zien. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om websites en servers te bezoeken die alleen via het Tor-netwerk toegankelijk zijn.

Deze websites eindigen op .onion en hebben een door Tor gegenereerde hostnaam zoals duskgytldkxiuqc6.onion. De beheerder van een dergelijke website kan vervolgens met anderen het adres van zijn server of website delen. Hoewel er wel zoekmachines en crawlers zijn om dergelijke verborgen Tor-websites te indexeren, zijn veel adressen ook onbekend. Begin dit jaar ontdekten onderzoekers meer dan 100 kwaadaardige Tor-servers die als doel hadden om dergelijke verborgen adressen te achterhalen als Tor-gebruikers die wilden bezoeken, zo maakten ze begin deze maand bekend.

Het Tor-netwerk bestaat uit allerlei servers van vrijwilligers. Normaliter onthouden deze servers niet de adressen van verborgen Tor-websites, maar in het geval van de kwaadaardige Tor-servers gebeurde dit wel. De onderzoekers publiceerden (pdf) hun bevindingen vorige week in Duitsland. In een reactie laat het Tor Project nu weten dat de technieken die het gebruikt om kwaadaardige Tor-servers te vinden niet perfect zijn. Het is dan ook blij met het onderzoek van de onderzoekers.

Veel van de kwaadaardige Tor-servers die de onderzoekers vonden had het Tor Project echter zelf ook al ontdekt en verwijderd. Wat betreft aanvallen waarbij wordt geprobeerd het adres van verborgen Tor-servers te vinden zegt het Tor Project hier al langer mee bekend te zijn en hier ook tegen te beschermen. Het probleem zou echter bij de volgende generatie van verborgen Tor-servers worden opgelost, zegt Tor-ontwikkelaar Roger Dingledine.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.