image

Belgen kunnen volgend jaar identiteitskaart online vernieuwen

woensdag 27 juli 2016, 10:38 door Redactie, 2 reacties

Belgische staatsburgers kunnen vanaf volgend jaar online hun identiteitskaart vernieuwen. Burgers hoeven alleen nog naar het gemeentehuis om hun identiteitskaart op te halen. De aanvraag indienen en het uploaden van een foto kan online worden gedaan, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon liet in mei al weten dat hij het vernieuwen van identiteitskaarten online wil laten plaatsvinden. Eerst moest echter worden uitgezocht of dit veilig kan gebeuren. "Eind dit jaar al start een proefproject in samenwerking met de stad Antwerpen", zegt Olivier Van Raemdonck, de woordvoerder van Jambon. "Begin volgend jaar breiden we het project uit naar andere steden. En midden volgend jaar bieden we het na evaluatie aan de overige Belgische gemeenten aan."

Bij het uploaden van de nieuwe pasfoto wordt meteen gecontroleerd of die aan alle voorwaarden voldoet en overeenkomt met de persoon op de huidige identiteitskaart. Vervolgens kan de nieuwe identiteitskaart worden afgerekend. Na de elektronische aanvraag en betaling zal een gemeenteambtenaar de foto en de gegevens controleren. Die zal dan de effectieve aanvraag van de identiteitsdocumenten doorsturen naar de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken.

Reacties (2)
27-07-2016, 22:17 door karma4
De digipass 870 een aanpak bekend van ABNAMRO authenticatie met USB.
Het systeem is geavanceerder dan een BSN nummer op en kaartje die geheim zou zijn,,maar velen te weten kunnen komen. Zo dom zijn ze ook weer niet in het zuiden.
28-07-2016, 10:39 door Anoniem
Door karma4: De digipass 870 een aanpak bekend van ABNAMRO authenticatie met USB.
Het systeem is geavanceerder dan een BSN nummer op en kaartje die geheim zou zijn,,maar velen te weten kunnen komen. Zo dom zijn ze ook weer niet in het zuiden.

In het noorden direct boven het zuiden zijn ze - zo blijkt hier - (veel) dommer. Geen kwaad woord over de Belgen s.v.p.!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.