image

Hacktools voor Android en Bluetooth open source gemaakt

vrijdag 29 juli 2016, 11:22 door Redactie, 1 reacties

Beveiligingsbedrijf Pwnie Express heeft twee hacktools voor Android en Bluetooth open source gemaakt, wat het eenvoudiger moet maken om mobiele beveiligingstests uit te voeren en de veiligheid van Bluetooth-apparaten te testen. Het Android Open Pwn Project (AOPP) is de eerste Android-versie die puur en alleen voor het uitvoeren van penetratietests is gemaakt.

Via AOPP kunnen gebruikers hun eigen mobiele platform voor penetratietests maken door het bijvoorbeeld op een smartphone of tablet te installeren. Pwnie Express gebruikt AOPP zelf voor de Pwn Phone en Pwn Pad. Het besturingssysteem is gebaseerd op het Android Open Source Project (AOSP) en verschillende andere versies van het besturingssysteem, zoals CyanogenMod. Volgens Pwnie Express is de functionaliteit en installatie voor beginnende gebruikers vereenvoudigd en kunnen ontwikkelaars uit de community helpen om het project op andere apparaten te laten werken.

Voor het testen van Bluetooth-apparaten ontwikkelde Pwnie Express "Blue Hydra" (video). De tool is in staat om Bluetooth-apparaten te vinden en automatisch bijbehorende dreigingen te identificeren. Het gaat zowel om Bluetooth als Bluetooth Low Energy-apparaten in de buurt en ongeacht of die zichzelf bekendmaken. "Deze tool zal security-professionals met de zichtbaarheid van Bluetooth helpen, wat essentieel is voor het vinden van dreigingen in onze wereld die steeds meer verbonden is", zegt Pwnie Express-directeur Rick Farina.

Reacties (1)
01-08-2016, 12:03 door Anoniem
Cool !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.