image

Open Universiteit Heerlen haalt website offline wegens datalek

dinsdag 2 augustus 2016, 12:25 door Redactie, 1 reacties

De Open Universiteit Heerlen heeft één van de websites offline gehaald omdat de gegevens van studenten via internet toegankelijk waren. Het gaat om Studieplaza, waar studenten terechtkunnen voor thema’s, tips, suggesties en workshops om de studievaardigheden te verbeteren.

De database van Studieplaza, met onder meer persoonsgegevens zoals voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, studentnummer en in een enkel geval een wachtwoord, bleek onvoldoende beveiligd te zijn en was vanaf internet benaderbaar. "Dan is er volgens de wet sprake van een datalek. Daarom is Studieplaza onmiddellijk uit de lucht gehaald en hebben we dit gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens", zo laat de Open Universiteit op Facebook weten.

Voor zover bekend is er geen misbruik gemaakt van de persoonsgegevens. "Maar we kunnen misbruik ook niet uitsluiten. Zekerheidshalve vragen we u toch alert te zijn. Mocht u vermoeden dat uw persoonsgegevens door onbevoegden zijn gebruikt, bijvoorbeeld bij een webshop, neem dan contact op met de desbetreffende organisatie", aldus de waarschuwing van de Open Universiteit. Studenten die het wachtwoord voor Studieplaza ook ergens anders hebben gebruikt krijgen het advies het daar ook te wijzigen.

Reacties (1)
02-08-2016, 13:15 door [Account Verwijderd]
... zo laat de Open Universiteit op Facebook weten...

Ja, dan zit het met de privacy wel goed. LOL
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.