image

Adblock Plus voor Microsoft Edge gelanceerd

dinsdag 2 augustus 2016, 14:38 door Redactie, 0 reacties

Met de lancering van de Windows 10 Anniversary Update vandaag wordt het voor gebruikers van Microsoft Edge mogelijk om extensies te installeren. Eén van de extensies die meteen voor het publiek beschikbaar is, is Adblock Plus, de meestgebruikte browser-extensie op internet.

De extensie is al ruime tijd beschikbaar voor Firefox, Chrome, Safari, Opera en Internet Explorer. In tegenstelling tot de extensies voor Internet Explorer heeft Microsoft voor Edge een meer gestandaardiseerde aanpak aangehouden. De implementatie van Adblock Plus voor Edge is dan ook gebaseerd op de versie voor Google Chrome. "We hebben nauw samengewerkt met Microsoft om deze versie te realiseren en we zijn dankbaar voor de mogelijkheid", zegt Oleksandr Paraska van Eyeo, de ontwikkelaar van de browser-extensie.

De versie voor Edge is echter nog in ontwikkeling. Zo zijn er verschillende problemen en beperkingen. De ruimte voor de opslag van filters is bijvoorbeeld beperkt. Het gaat in dit geval om de lijsten van trackers en advertentieplatformen die Adblock Plus moet blokkeren. Door deze ruimtebeperking kunnen gebruikers niet eindeloos lijsten toevoegen. Vanwege de openstaande problemen is ervoor gekozen om Adblock Plus voor Edge voorlopig als betaversie aan te bieden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.