/dev/null - Overig

Ongevraagde downloads op Android smartphone

03-08-2016, 08:49 door Vincentp, 1 reacties
Vanochtend zag ik op mijn smartphone, Sony xperia Z5 compact, twee Word bestanden gedownload door meldingen van downloadbeheer, zonder dat ik daar om had gevraagd. Er was ook geen mail binnen gekomen waar ze aan vast zaten. Terwijl ik hierover wat zat na te zoeken, kreeg ik de meldingen opnieuw. (7:51 de eerste, 8:27 de tweede keer). Als ik kijk in de map downloads, dan zijn het een Word en een Pdf bestand, van 0 bytes, die om 0:01 uur daar zijn neergezet. Iemand enig idee hoe dit kan? En wat verder te doen?
Reacties (1)
03-08-2016, 09:07 door Erik van Straten
Door Vincentp: Vanochtend zag ik op mijn smartphone, Sony xperia Z5 compact, twee Word bestanden gedownload door meldingen van downloadbeheer, zonder dat ik daar om had gevraagd. Er was ook geen mail binnen gekomen waar ze aan vast zaten. Terwijl ik hierover wat zat na te zoeken, kreeg ik de meldingen opnieuw. (7:51 de eerste, 8:27 de tweede keer). Als ik kijk in de map downloads, dan zijn het een Word en een Pdf bestand, van 0 bytes, die om 0:01 uur daar zijn neergezet. Iemand enig idee hoe dit kan? En wat verder te doen?
Zijn de bestanden echt 0 bytes lang, d.w.z. zou het kunnen dat ze bijv. kleiner dan 1kB zijn en wat je ziet naar beneden is afgerond? Kun je ons de volledige bestandsnamen meedelen?

In elk geval zou ik ze niet openen op je PC, want dit klint als kwaadaardig en dan zou het hacken van jouw PC wel eens het doel kunnen zijn van de aanvallers.

Als ze groter dan 0 bytes zijn, wat meldt https://www.virustotal.com/ als je ze daar (door ca. 55 virusscanners) laat scannen? Ik stel het zeer op prijs als je ons de URLs van de resultaten meedeelt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.