image

Afname van creditcardfraude in Nederland

donderdag 4 augustus 2016, 16:11 door Redactie, 0 reacties

Vorig jaar heeft er minder creditcardfraude in Nederland plaatsgevonden dan het jaar ervoor, zo stelt het Amerikaanse softwarebedrijf FICO op basis van cijfers van Euromonitor International. In 2015 daalde het aantal fraudegevallen met 13% ten opzichte van 2014.

Alleen in Portugal was er een sterkere daling van het aantal fraudegevallen te zien. Groot-Brittannië kende daarentegen een sterke stijging van het aantal fraudegevallen met 18%. Vervalste creditcards en "Card Not Present" (CNP) zijn de voornaamste manieren van frauderen in Nederland, aldus FICO. CNP heeft betrekking op creditcardfraude waarbij criminelen de kaartgegevens van iemand anders gebruiken om aankopen te doen zonder dat er een handtekening of pincode is vereist.

"Nederland heeft een typische fraudemix van 70% CNP en 24% vervalste creditcards, en heeft een duidelijk gedefinieerde strategie en beleid om deze vormen van fraude aan te pakken. De sterke controle over CNP-fraude wijst erop dat dynamische authenticatie, zoals het gebruik van eenmalige wachtwoorden (OTP) effect begint te hebben", zo verklaart het softwarebedrijf.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.