image

Zorgverlener VS waarschuwt 3,7 miljoen mensen na hack

donderdag 4 augustus 2016, 14:43 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse zorgverlener Banner Health, dat 23 ziekenhuizen en gespecialiseerde centra in de Verenigde Staten beheert, heeft zo'n 3,7 miljoen patiënten, klanten, artsen en zorgaanbieders gewaarschuwd nadat servers en kassasystemen door nog onbekende aanvallers werden gehackt.

Op 7 juli ontdekte het bedrijf dat aanvallers mogelijk toegang hebben gekregen tot de kassasystemen van verschillende restaurants dat het exploiteert. De aanvallers hadden het voorzien op creditcardgegevens, zoals naam van de kaarthouder, kaartnummer, verloopdatum en interne verificatiecode. Wie tussen 23 juni en 7 juli met zijn creditcard bij de getroffen restaurants heeft betaald loopt risico, aldus de waarschuwing.

Een week later op 13 juli ontdekte Banner Health dat aanvallers mogelijk ook toegang tot patiëntgegevens, verzekeringsgegevens en informatie over artsen en zorgaanbieders hebben gekregen. Verschillende servers bleken te zijn gehackt. Het gaat om namen, geboortedata, adresgegevens, verzekeringsclaims en mogelijk ook zorgverzekeringsgegevens en social security nummers. Uit onderzoek bleek dat deze aanval op 17 juni van dit jaar had plaatsgevonden. De zorgverlener gaat nu alle getroffen individuen waarschuwen en zegt dat het bezig is om de veiligheid van de systemen te verbeteren.

Reacties (2)
04-08-2016, 17:13 door karma4
Wat mij interesseert is of er wel een behoorlijke scheiding in de systemen die buitenstaanders kunnen benaderen de pos terminals guest netwerken is aangebracht. Het zou ook kunnen zijn dat de aanval heel anders verlopen is en die van de pos betalingen als eerste ontdekt maar niet als eerste gelekt is.
04-08-2016, 19:46 door Anoniem
Dit doet me denken aan de discussies die we hier vaak over identiteitsfraude hebben en waar dan wordt gezegd met een air van "die oude ******..." dat papier mogelijk nog kwetsbaarder is. Dat is in één op één situaties waar. Maar... alleen in cyber is het mogelijk en lonend om aanvallen op deze schaal te organiseren.

Reken maar na. We nemen gemakshalve en conservatief even aan dat ieder van deze records 1 A4tje beslaat. Met 2,5 gram per A4tje praten we over 9 1/4 ton. Daar heb je een kleine vrachtwagen voor nodig en het duurt ook even om 9 1/4 ton papier in te laden. Laten we zeggen dat je ze met 5 kilo tegelijk (2000 vel) per doos inlaadt. Dat zijn dus bijna 2000 dozen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.