image

Kaspersky en Panasonic gaan hackers belonen

donderdag 4 augustus 2016, 14:03 door Redactie, 0 reacties

Het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab en de Japanse elektronicagigant Panasonic zijn beloningsprogramma's voor hackers gestart die kwetsbaarheden rapporteren. In het geval van Kaspersky Lab worden hackers gevraagd om naar zowel de zakelijke als consumentenproducten te kijken.

In totaal heeft de virusbestrijder een bedrag van 50.000 dollar gereserveerd voor het uitkeren van de beloningen. Het gaat vooralsnog om een test, waarbij het beloningsprogramma zes maanden loopt en daarna zal worden geëvalueerd. Voor het coördineren van de bugmeldingen maakt Kaspersky Lab gebruik van HackerOne, dat onder andere door twee Nederlanders werd opgericht.

HackerOne is een platform dat softwarebedrijven, overheden en andere organisaties in staat stelt om beloningsprogramma's voor hackers te starten en de coördinatie tussen de bugmelder en softwareleverancier of kwetsbare partij afhandelt. Ook Panasonic maakt gebruik van de diensten van dit platform. In het geval van de Japanse elektronicagigant mag alleen een selecte groep hackers meedoen en is het doel om de veiligheid van de entertainmentsystemen in vliegtuigen te onderzoeken. Wat voor bedrag Panasonic voor bugmeldingen uitkeert of in totaal heeft gereserveerd is niet bekendgemaakt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.